Vilnietis rūkalus iš Baltarusijos vežė dvigubame automobilio dugne

  • Teksto dydis:

Kenos užkardos pasieniečiams įkliuvo vilnietis, kuris automobilio slėptuvėse iš Baltarusijos gabeno daugiau kaip 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Detaliai patikrinti jo vairuotą „Peugeot 307“ buvo nuspręsta, kai vyro elgesys ir paaiškinimai pasieniečiams sukėlė abejonių.

Sekmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Šumsko kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 41-erių Vilniaus gyventojo bei jo vairuojamo automobilio „Peugeot 307“ dokumentus.

Bendraudamas su pasieniečiais vairuotojas buvo įsitempęs, jo atsakymai į VSAT pareigūnų klausimus prieštaravo vienas kitam. Paklausus, ar negabena rūkalų, vairuotojas iš pradžių deklaravo gabenantis leistiną kiekį, t. y. du pakelius.

Netrukus jis persigalvojo ir jau teigė vežantis 10 pakelių cigarečių. Pasieniečiai tuomet automobilį patikrino detaliau ir po vairuotojo bei keleivio sėdynėmis rado įrengtas slėptuves.

Paaiškėjo, kad dvigubame dugne buvo paslėpti 2279 pakeliai cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už kontrabandos gabenimą vilniečiui gresia administracinė bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jo automobilį. Po apklausos vilnietis paleistas. Rūkalai ir „Peugeot 307“ saugomi Vilniaus rinktinėje.


Šiame straipsnyje: cigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių