Vilniuje įkliuvo senuką apgauti bandę sukčiai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai sekmadienį sulaikė tris sukčiavimu įtariamus asmenis. Mergina apsimetinėjo policininke, o jos bendrą pareigūnams teko tramdyti ašarinėmis dujomis.

20 val. 10 min. patruliuojantys pareigūnai buvo informuoti, kad V.Druskio gatvėje, iš pranešėjos tėvo sukčiai bando išvilioti pinigus.

Į įvykio vietą atvykę policininkai rado praviras buto duris. Viduje, už stalo sėdėjo senyvo amžiaus vyriškis ir 21 metų E.P.

Rankose ji laikė mobiliojo ryšio telefoną, o priešais ją gulėjo elektroninės bankininkystės paslaugų teikimo sutarties dokumentai ir kodų kortelė. Šeimininkas pareigūnams merginą pristatę kaip jų „kolegę“, pareigūnę.

Užkalbinta policininkų, „kolegė“ neatsakė nei kas yra tokia, nei ką čia veikia. Jos mobiliojo ryšio telefonas skambėjo nuolat. Buvo matyti, kad skambina vienas ir tas pats, į atmintinę įtrauktas adresatas.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, mergina prisipažino, kad skambinama iš kalėjimo, o ji pati buvo atvežta automobiliu „Audi“.

Atidžiai tikrindami apylinkes, patruliai pamatė stovintį „Audi“ su dviem įtartinais vyriškiais – 25 metų D.B. ir 33 metų R.Z.

Jiems buvo liepta likti vietoje ir laikyti rankas matomas. Nepaisydamas perspėjimų, R.Z. bandė išlipti iš automobilio, todėl jį teko tramdyti purškiant dujomis. Abu sulaikytieji sakė laukiantys atvykstančio draugo.

Patikrinus, bute buvusios E.P. telefone rasta šio būtent šio asmens siųstų žinučių su patarimais - tokiais, kaip „tu esi pareigūnė, operatyvinės grupės atstovė“ ir pan. 

Visi trys sulaikytieji pristatyti į policijos komisariatą, įvykio tyrimas tęsiamas.

Į įvykio vietą atvykusi patiklaus senuko dukra paaiškino, kad ilgą laiką negalėjo prisiskambinti tėvui. Kai pagaliau prisiskambinti pavyko, tėvas papasakojo laukiantis moters iš policijos, kuri padės sutvarkyti bankininkystės kodus.

Nors ir įspėtas nieko į namus neįsileisti, tėvas dukters neklausė - tuomet ji paskambino į policiją.

„Pareigūnai dar kartą primena pareigą gyventojams, turintiems pagyvenusių šeimos narių ar artimų žmonių: būna periodiškai jiems priminti apie sukčių pinkles, galimus pavojus ir apgavystėms naudojamus pramanus. Įspėti, kilus nors ir menkiausioms abejonėms, nedelsiant skambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu 112“, - rašoma policijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių