Vilniuje užsieniečiai bus teisiami dėl bandymo apiplėšti bankomatą

  • Teksto dydis:

Policija ir prokuratūra baigė tirti bylą dėl bandymo Vilniuje apiplėšti bankomatą, prieš teismą stos Rusijos ir Moldovos piliečiai.

Pernai rugpjūčio 19-osios naktį, apie 2.25 val., sostinės policija gavo pranešimą, kad Sėlių gatvėje, šalia pinigų išdavimo bankomato stovi du kaukėti vyriškiai su grąžtu ir kitais įrankiais rankose.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo išsiųstos gausios policijos pajėgos. Žaibiškai atvykę policijos patruliai šalia įvykio vietos sulaikė Rusijos ir Moldovos piliečius (gimusius 1984 m.).

Įtariamieji, vengdami sulaikymo, bandė sprukti, tačiau jiems tai padaryti nepavyko.

Kaip skelbia policija, sulaikomas Rusijos pilietis pasipriešino policijos pareigūnams ‒ grasino peiliu, tačiau, pareigūnams panaudojus ašarines dujas ir kitas specialiąsias priemones, buvo nuginkluotas ir surakintas antrankiais. Pareigūnai sulaikymo metu nenukentėjo.

Pas sulaikytuosius rastos kaukės, pirštinės, radijo stotys, grąžtas su specialiu antgaliu, kiti įrankiai.

Įtariamieji iki šiol suimti ir laukia teismo Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jiems pareikšti įtarimai ne tik dėl pasikėsinimo pavogti didelės vertės turtą, bet ir dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui bei svetimo turto sugadinimo.

Be to, Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai nustatė, kad sulaikytieji nusikaltimo metu turėjo dar vieną bendrininką – Rusijos pilietį. Jam kuriam pavyko išvengti sulaikymo, jo duomenys kriminalistams žinomi, todėl jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto pagrobimą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, o už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ‒ viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių