Tris savaites ministerijoje praleidusių mokytojų išleistuvės – su dovanomis

Tris savaites Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) praleidusiems mokytojams, kurie trečiadienį išvyko namo, švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas įteikė kalėdines dovanėles.

Išlydėti mokytojų atvyko ir juos palaikiusi švietimo ekspertė, Švietimo ateities forumo prezidentė Vilniaus universiteto profesorė Vilija Targamadzė.

Kaip Eltai sakė lapkričio 12 dieną neterminuotą švietimo darbuotojų streiką paskelbusios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas, ŠMM mokytojai 21 dieną bendravo su ministerijos žmonėmis, atstovaudami streikui pritariančių mokytojų pozicijai derybose su Vyriausybės ir ministerijos atstovais.

„Mokytojai daug pasiekė, daug padarė, ir už tai jiems ačiū. Privertėm taisyti įvesto etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelio klaidas, pakoregavus apmokėjimo struktūrą atsiras daugiau valandų pasiruošimui pamokoms. Čia nėra nugalėtojų ir pralaimėtojų, tiesiog darėme, ką galim. Dėkojame, mokytojams, kad jie išdrįso streikuoti“, - sakė A. Navickas.

Čia nėra nugalėtojų ir pralaimėtojų, tiesiog darėme, ką galim. Dėkojame, mokytojams, kad jie išdrįso streikuoti.

Pasak profsąjungos vadovo, per Kalėdas streikuoti neverta, o paskui bus matyti. „Džiaugiamės, kad mokytojai paskatino diskusijas apie viso viešojo sektoriaus darbuotojų darbo sąlygas“, - išleistuvių iš ŠMM išvakarėse sakė LŠDPS vadovas.

Pasak jo, per 21 parą intensyvių diskusijų su ministerijos atstovais visi artimiau susipažino vieni su kitais, mokytojai ir ministerijos darbuotojai susidraugavo ar tiesiog tapo gerais pažįstamais.

„Kiek girdėjome, mokytojai iš ŠMM bus išlydimi su pyragais“, - Eltai sakė A. Navickas, pridurdamas, kad mokytojams nebuvo visai neįprasta nakvoti kukliomis sąlygomis. Su vaikais važinėjant į ekskursijas, Dainų šventes, taip pat tenka nakvoti ne viešbučio sąlygomis.

ELTA primena, kad neterminuotą švietimo darbuotojų streiką Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga paskelbė lapkričio 12 dieną. Jo piko metu streikavo per 1500 mokytojų.

Švietimo ir mokslo ministerijos preliminariais duomenimis, antradienį streikavo 32 (apie 1,6 proc.) švietimo įstaigos. Streiką tęsė 29 iš jų, prisijungti planavo 3, nutraukti streiką irgi 3. Gruodžio 18 dieną streikavusių mokytojų skaičius buvo apie 200.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viršūnė

viršūnė portretas
dar dovanėlių jiems.

To: niekinantiems mokytojus

To:  niekinantiems mokytojus portretas
Šiaip jau mokytojas nėra ta sąvoka, kad ja apibūdinti visus šios profesijos žmones. Bet kai susiformuoja dauguma kyšininkų, tada kenčia ir padorūs. Seniai neturiu jokio ryšio su mokyklomis, bet apie mokytojus daug girdžiu iš daugelio savo aplinkos žmonių. Todėl neigiama nuomonė apie juos daug tikslesnė - jei kalbėtum tik iš savo patirties, galėtum dar save neobjektyvumu kaltinti. Bet kai girdi iš pirmų lūpų kas darosi įvairiose Kauno mokyklose, supranti, kad jokios pagarbos mokytojui, betn jau kaip profesijos atstovui būti NEI NEGALI.

traktormadzė

traktormadzė portretas
Kokia nyki ta išperstdantė Lilija Bučkienė. Kažkokia baisiai atstumianti. Kitos irgi panašios. O šiaip Navicko kompanija pralaimėjo, nereikia čia lia lia, kad nėra nugalėtojų... Bet visa tai apibendrinant, jei streikuotojų reikalautas atlyginimo dydis būtų buvęs normalus, jie būtų sulaukę ŽYMIAI DIDESNIO tautos palaikymo. Bet gobšumas juos pražudė. Liko visš pasibjaurėjimo objektu.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių