Lietuvos paukštienos eksportuotojai savo produkciją galės vežti į Pietų Korėją, o į Taivaną bus galima eksportuoti jautieną – tai patvirtino atsakingos šių šalių institucijos, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.
Pasaulyje yra ne viena šalis, kuri didžiuojasi savo jautienos ir iš jos pagamintų patiekalų kokybe. Pavyzdžiui, Teksaso valstijoje esantis Herefordo miestas net vadinamas pasaulio jautienos sostine ir juokaujama, kad čia gyvena daugiau jaučių nei žmonių. Tuo metu Argentina jau seniai pasaulio kulinarijos žemėlapyje įsitvirtino kaip jautienos kepsnių šalis. Savo teises į modernių kepsnių autorystę reiškia ir italai, nes šioje šalyje nuo seno itin populiarus Florencijos kepsnys – storas mėsos gabalas apkepamas vos kelias minutes, tad valgomas praktiškai žalias.
Kinijos generalinė muitinės administracija trečiadienį oficialiai informavo Lietuvą stabdanti jos jautienos, pieno produktų ir alaus importą, BNS patvirtino Maisto ir veterinarijos tarnyba. Jos vadovas sako, kad nuo pernai rudens Lietuva neeksportuoja gyvūninės kilmės produktų į Kiniją, įmonėms pačioms atsisakius juos siųsti.
Įsismarkaujantis kepsninių sezonas yra puikus metas išbandyti naujus grilio patiekalų receptus. Jeigu pabodo kiaulienos šašlykai, vadinasi, pats laikas savo jėgas išbandyti ruošiant jautienos didkepsnį. Vis dėlto norint tobulai jį iškepti, verta atsižvelgti į keletą gudrybių, kurios itin svarbios, norint pasiekti gardžiausią rezultatą.
Šio šeštadienio laidoje „Gardu Gardu“ charizmatiškieji laidos vedėjai surengs tikrą fiestą: pagamins paprastus, bet ypatingus patiekalus, negailės naudingų patarimų, kad jie pavyktų, na, ir žinoma visą gamybos procesą „paskanins“ šmaikščiais juokeliais.
Kelios Europos Sąjungos (ES) valstybės narės penktadienį jau konfiskavo ir sunaikino jautieną iš vienos Lenkijos skerdyklos, kurioje buvo skerdžiamos tariamai nesveikos karvės, nors Varšuva tikina, kad ši mėsa nekelia rizikos žmonių sveikatai.
Lenkijai į Lietuvą ir kitas Europos Sąjungos šalis eksportavus nesaugią jautieną, už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis sako, kad Lenkijoje įvykdytas nusikaltimas, o jame dalyvavo ne tik įmonės, bet ir tiekėjai, tarpininkai. Anot jo, tai rodo, kad šalyje nebuvo pakankamos veterinarijos kontrolės.
Žiemai įsismarkavus, norom nenorom vis daugiau laiko praleidžiame namuose ir mėgaujamės buvimu su artimaisiais. O koks gi savaitgalis ir buvimas kartu be sočių pietų ar gardaus pyrago su karšta arbata?!
Vasara – toks laikas, kai leidžiame sau ilgiau pamiegoti, stengiamės kuo daugiau pailsėti ir, žinoma, kuo skaniau pasigaminti valgyti bei pasmaguriauti. Laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas siūlo du patiekalus, kurie paįvairins jūsų savaitgalių vėlyvus rytus ir išvykas su draugais.