Kokteilis


2011-08-09
Česka
Kokteilis

Vokiečių turistai – nemalonūs

"Kokteilį" pasiekė kalbos, kad po Klaipėdą šmirinėjantys turistai iš Vokietijos ne visuomet lieka patenkinti kelione į Lietuvą.

"Jie šypsosi į akis, sako, kad pas jus viskas "gut, gut", o kai grįžta į namus, suraito pretenziją turistinei firmai, kuri juos vežė, – savo vardo nenorėjo įvardyti "Kokteilio" agentė Saulė. – Mat Vokietijoje labai paisomos vartotojų teisės. O pasiskundusieji bloga išvyka tikisi, kad bendrovė kokia nors suma pakels neva subjurusią jų nuotaiką."

Saulė tvirtino, kad vokiečiai gali skundą suraityti vien už tai, kad viešbučio langas ne į jūros pusę. Arba po dešimties bokalų, kai alaus bare paliekami akiniai, gali būti kalta juos lydinti gidė ir turistinė firma. Net jei tie akiniai bus grąžinti šeimininkui, lauk skundo.

Anot Saulės, pagyvenę vokiečiai – patys nemaloniausi turistai, iš kurių gali tikėtis įvairių netikėtumų.

"Kokteilio" pozicija

Garsusis Čingischanas buvo prisipažinęs, kad mėgsta keliauti.

"Tai galimybė susitikti su naujais žmonėmis, atverti naujų miestų vartus", – XII amžiuje sakė jis.

Svečiai: vasarą Klaipėdoje galima sutikti įvairių svečių.

Verta žinoti svečiams

Lietuvoje yra žinoma per 20 skirtingų uodų rūšių. Įdomu tai, kad uodų patelės puola ne visus žmones. Jas traukia tie, kurių medžiagų apykaita greitesnė. Aukas uodų patelės randa besivadovaudamos savo uosle. Jas traukia juoda, mėlyna, raudona spalvos. Geltona bei balta jas veikia neigiamai – atbaido.

"Kokteilis" tikisi, kad gidai šią informaciją išvers savo grupėms.

Nugirstas pokalbis

– Tai sakai, šefas buvo geros nuotaikos, kai tu paprašei pakelti atlyginimą?

– Taip. Jis vos nenumirė iš juoko.

Linksmieji tirščiai

Anglijos verslininkas diktuoja laišką sekretorei:

– Gerbiamas sere. Kadangi mano sekretorė dama, aš negaliu jai diktuoti to, ką apie Jus galvoju. Dar daugiau, kadangi aš džentelmenas, net neturiu teisės apie Jus taip galvoti. Bet kadangi Jūs nesate nei tas, nei tas, tikiuosi, suprasite mane teisingai.

Česka (397 719; pamečiau lagaminą su pinigais. Prašau, grąžinkite nors pinigus)