Kokteilis


2011-08-23
Česka
Kokteilis

Fotografavosi su "pūgžliu"

Žinia apie Vakarų Lietuvoje Abramsono pravarde garsaus žvejo ištrauktą 9,5 kg karpį sunervino kitą meškerioti mėgstantį ir šį pomėgį gerai išmanantį Maksą.

"Ką jis, tas Abramsonas, giriasi, – niršo skaitytojas. – Tokio dydžio karpiai – kas antras. Nežinia, su kuo jis ten kelias valandas galynėjosi. Tokią žuvelę aš per pusvalandį į krantą išvelku. Pagavus tokią menkystą, man net gėda būtų fotografuotis. Jei tas karpis būtų svėręs bent 15 kg, tada tai būčiau patylėjęs."

Anot Makso, karpiai, gyvenantys iki 30 metų, užauga iki 1,5 m ilgio ir 45 kg svorio. Tiesa, iki tokių maksimalių dydžių mūsų krašte karpiams nepavyksta užaugti, nes čia klimatas nepalankus.

Tačiau vyriškis tvirtino, kad ir Lietuvoje karpiai pasiekia įspūdingų dydžių – galima sugauti 18 kg ir sunkesnių žuvų.

Pergalė: Maksas išsaugojo nuotrauką, kurioje džiaugiasi sugauta žuvele.

Agurkus – į stiklainius

Valerija Klovienė šiandien pateikia agurkų, kurių šįmet užderėjo kaip reta daug, antrąjį raugimo variantą.

Į 3 l talpos indą supilkite dvi stiklines druskos ir ją ištirpinkite. Po to sudėkite nuplautus agurkus. Paslėgtus laikykite 1,5–2 paras. Tuomet agurkus nuplaukite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Įdėkite prieskonių: krapų žiedynų, vyšnių lapų, kalendros, česnako.

Stiklainius su agurkais ir prieskoniais užpilkite šaltu vandeniu ir uždarykite stipriai priglundančiais plastikiniais dangteliais.

Rauginti vėsioje patalpoje.

Rūgimo metu stiklainiai putoja ir gali išsiveržti maža dalis sūraus skysčio. Jeigu viršutiniai agurkai liko neapsemti, reikia užpilti šalto vandens ir vėl uždengti.

Taip raugintus agurkus galima išlaikyti visus metus, o pavirintą sūrymą panaudoti sriubai, ypač barščiams, pagardinti ir salotų užpilo paruošimui.

Linksmieji tirščiai

Jeigu pakvietėte merginą pašerti žuvelių, o akvariumo neturite nuo gimimo, tai atidarykite bent šprotų skardinę. Taisyklė: įtrupinus ten truputį duonos, mergina pradeda susivokti, kodėl jūs ją pakvietėte.

Česka (397 719; šlovė žvejams, turintiems stebuklingą kantrybę laukti, kol užkibs koks nors karosas)