Neringą įsuks šokio sūkurys


2010-04-29
Lina Bieliauskaitė
Neringą įsuks šokio sūkurys

Tarptautinė šokių diena, kai visas pasaulis kviečia prisijungti prie šokio populiarinimo, Neringoje bus paminėta grandiozine švente.

Šiai progai skirti įvairūs renginiai Juodkrantėje bei Nidoje šiandien vyks nuo pat ryto iki vakaro. Neringos meno mokyklos pedagogės Rasos Norvilienės inicijuotame projekte "Šokanti Neringa" dalyvaus apie 200 šokėjų.

Šventės mažuosiuose koncertuose Nidoje bei Juodkrantėje pasirodys šokių grupės iš Kauno, Kretingos, Šakių. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre "Agila" vyks parodomoji šokių pamoka, kurioje dalyvaus Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Choreografijos katedros studentai.

Kiek vėliau čia vyksiančiame pagrindiniame koncerte "Šokio mūzos sukviesti" šokėjai iš Klaipėdos, Kauno, Kretingos, Šakių ir Neringos šokiais pasakos šio meno raidą: nuo senųjų laikų iki nūdienos. Projektą vainikuos įvairių šokių mokymai-diskoteka.

Šventės sumanytoja R.Norvilienė pasidžiaugė, kad pastaruoju metu Lietuvoje organizuojama vis daugiau projektų, susijusių su šokiu.

"Neringoje taip pat yra daug šokančių žmonių – tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Ir pastaruoju metu jų tik gausėja. Norėjosi visus ne tik suburti į bendrą šventę, bet ir pasikviesti svečių. O kad renginys būtų solidesnis, pakvietėme Klaipėdos universiteto menų kalvės atstovus. Jei šiemet pirmąkart vyksiantis projektas bus sėkmingas, tikiuosi, jis taps tradicinis", – vylėsi garsiojo Neringos tautinių šokių ansamblio "Kalnapušė" vadovė.

Balandžio 29-oji Tarptautine šokio diena UNESCO sprendimu paskelbta 1982 m. Pasak R.Norvilienės, šokiui populiarinti šia proga ištisą dieną tradiciškai vyksta įvairūs pramoginiai ir šviečiamieji renginiai.