Gruodžio 23 dieną „Klaipėda“ rašė:


2005-12-23
Gruodžio 23 dieną „Klaipėda“ rašė:

Gruodžio 23 dieną „Klaipėda“ rašė:

1962 metais

Tie, kuriems teko pažinti Eduardą Balsį anksčiau, kai jis mokėsi Klaipėdoje, paskui mokytojavo Kretingoje, pasakoja, kad jau tada šilti žiburėliai pasirodydavo jaunuolio akyse, kai tik kalba nukrypdavo į muziką.

- Sako, kad visi šešiolikmečiai būtinai rašo eilėraščius, - juokauja kompozitorius. - Aš eilėraščių nerašau. Užtat mano sąskaitoje tuo metu jau buvo keletas dainelių.

„Studijas“ būsimasis muzikas pradėjo visiškai savarankiškai – tėvas, paprastas pašto tarnautojas, neturėjo lėšų mokyti sūnų muzikos.

Eduardas nuodugniai išnagrinėjo keletą įsigytų muzikos vadovėlių, sutvirtino teorines žinias praktikoje – skambino mandolina, išbandė jėgas kompozicijoje.

1969 metais

Atėjo žiema, o su ja daug rūpesčių vairuotojams ir pėstiesiems. Pasižiūrėkime, ar visur užtikrintas eismo saugumas?

Štai paimkime 3-ią ir 7-tą autobusų maršrutus. Sustojimas ties XII vidurine mokykla. Keleiviai griuvinėja, perlipdami griovį, kuris skiria šaligatvį nuo gatvės. Sustojimo vietoje nė karto neteko matyti, kad būtų pabarstyta smėlio.

Šalikelėje stovėti nesaugu, nes autobuso vairuotojas negali sustabdyti mašinos ir ji čiuožia tai į vieną, ta į kitą pusę. Juk čia dvi mokyklos. O vaikai lieka vaikai. Jie čia ir pačiuožinėti sugalvoja. Reikėtų atitinkamom organizacijom susirūpinti ir padaryti tai, ko dar nepadarė. Juk čia nedaug laiko sugaištų, jei vieną kitą mašiną smėlio atvežtų, užlygintų griovį. Dėkingi būtų vairuotojai ir mes, keleiviai!

1972 metais

Jubiliejinių metų sezoną uostamiesčio Dramos teatras pradeda įžymaus gruzinų rašytojo Nodaro Dumbadzės pjese „Nesirūpink, mama...“

Ši pjesė – tai pasakojimas apie seno komunisto anūką, apie jaunuolį Temo, perimantį tėvų tradicijas, audringai, temperamentingai protestuojantį prieš tuos, kurie purvina gyvenimą, kurie neįvertina, pamiršta, kokia kaina buvo iškovota dabarties dienų laimė.

„Nesirūpink, mama...“ pastatė režisierius Bronius Gražys, dailininkė – klaipėdietė skulptorė Tatjana Janova. Pagrindinį – Temo – vaidmenį atlieka Algis Butvilas.

1982 metais

Ryškius, įvairius žaislus eglutėms gamina Klino susivienijimo „Joločka“ kolektyvas. Naujųjų metų išvakarėse jo produkcija turi ypač didelę paklausą. Kasmet trečdalis produkcijos įmonėje atnaujinama.

Parengė
AURELIJA KRIPAITĖ