Liepos 26 dieną „Klaipėda“ rašė:


2005-07-26
Liepos 26 dieną „Klaipėda“ rašė:

Liepos 26 dieną „Klaipėda“ rašė:

1969 metais

Bėga greitai moksleivių vasaros atostogos. Tačiau, nors ir neskamba skambučiai, moksleiviai savosios mokyklos neužmiršta.

Prie antrosios vidurinės mokyklos kasdien gali pamatyti betriūsiančius moksleivius. Jie laisto gėles, tvarko mokyklos aplinką.

1973 metais

Per du mėnesius plaukiojančios bazės „Palanga“ kino salėje surengta daugiau kaip 230 seansų, pademonstruota beveik 100 kino filmų. Žuvies apdorotojas T. Urniežius, neetatinis kino mechanikas, stebi kino aparatūrą, rūpestingai saugo kino juostas.

Kaip laivo komjaunimo būrio narys, organizuoja sportines varžybas.

Už gerą darbą apdorojant žuvį ir aktyvią visuomeninę veiklą jūreiviui T. Urniežiui pareikšta padėka.

1987 metais

Jūros šventės išvakarėse klaipėdiečiams ir svečiams savo paslaugas pasiūlė dar viena vasaros paskliautė. Herkaus Manto gatvėje priešais „Pingvino“ kavinę išsidriekė 8 balti staliukai.

Vidurvasaris. Dvylikta valanda. Atsigaivinti į šį pavėsį susirinko būrelis žmonių. Štai du vaikinai valgo ledus. Prieinu prie jų.

- Galima atsisėsti?

- Prašom.

Susipažįstame. Tai klaipėdietis Argidijus ir Alfonsas iš Gargždų. Abu 41-osios VPTM auklėtiniai. Dabar atlieka praktiką „Klaipėdos“ gamybiniame susivienijime.

- Kelintą sykį čionai apsilankote?

- Pirmą.

- Kokie įspūdžiai?

- Man patinka, - sako Argidijus. - Štai ką tik ardėme „Klaipėdos“ gamybinio susivienijimo įrengtus kioskus kitoje gatvės pusėje, panorome ledų ir atbėgome čia.

Trijuose „Bangos“ kavinės taškuose pardavinėjami ne tik ledai su priedais, gaivinantys gėrimai, vaisių kokteiliai, sausainiai, saldumynai, bet ir karšti buterbrodai su dešrelėmis. Per dieną prekių parduodama už 200 rublių.

- Dar žadame pardavinėti ir kavos, - sakė „Bangos“ kavinės direktorius Rimantas Armonas.

Dar viena naujovė laukia šioje vasaros kavinėje. Tvarkant aikštelę, buvo atkastas įdomus akmeninis radinys. Manoma, kad tai – kažkada stovėjusios prie Dramos teatro mergaitės skulptūros postamentas. Kaip jis čia atsidūrė? Dar paslaptis. O kaip jį panaudoti aplinkos gražinimui, jau galvojama.

***

20 tonų marihuanos aptiko Amerikos pakrantės sargybos bendradarbiai, tikrindami Hondūro laivą cementui vežioti „Karmel“ Tampos uosto (Floridos valstija) rajone. Suimta dvylika laivo įgulos narių.

Kviečiame atsiliepti klaipėdiečius, pažinusius save „Retro“ skiltyje. Pasidalinkite savo prisiminimais apie laiką, kai buvote aprašytas laikraštyje. Kaip tada gyvenote, koks buvo mūsų miestas ir vienintelis jo laikraštis, ar tebesate „Klaipėdos“ skaitytojas? Kviečiame jus, gerbiami skaitytojai, nuoširdžiai pasikalbėti. Paskambinkite mums telefonu 39 77 70.