Tik atrodo, kad kiti drėbti iš kitokio molio.


2007-02-20
Tik atrodo, kad kiti drėbti iš kitokio molio.

Tik atrodo, kad kiti drėbti iš kitokio molio.

Dobradziejus Kozjė ogly
Mūrininkas

Kai vežimas atsidūrė prieš arklius

Net devyni menininkai panoro įamžinti Lietuvos vardo tūkstantmetį Klaipėdoje. Tai rodo menininkų eksponuojami darbai Klaipėdos koncertų salėje. Beveik visi projektai užima garbingiausias centrinės miesto dalies vietas. Nenorint įžeisti nė vieno autoriaus, peršasi išvada, kad pirmoje eilėje išsirikiavo autoriai, o paminklai liko antroje vietoje. Ir visai nesvarbu, kiek žmonės paminklą matys, svarbu, kad žmonės autorių žinos.

Man atrodo, kad, organizuojant konkursus, buvo padaryta klaida: vežimas buvo pastatytas prieš arklius. Visi, kas šiek tiek nutuokia apie projektavimą, žino, kad pastarasis prasideda nuo situacijos plano, nuo vietovės, kurioje bus realizuojamas būsimasis projektas.

Taigi, ar nereikėjo pirmiausiai konkurso tvarka parinkti paminklo statybos vietą, o tik po to projektuoti patį paminklą. Išėjo atvirkščiai. Dabar, jeigu paminklui norisi skirti kitą vietą, netiks jau suprojektuotas paminklas. O norėtųsi, kad Lietuvos vardo tūkstantmečio paminklas būtų prieinamas ir matomas ne pavienių, o daugelio žmonių.

Klaipėdietis

Neradau atvirukų

Apie kokį patriotizmą ir meilę Tėvynei galima kalbėti, kada pačiai brangiausiai ir svarbiausiai metų šventei knygynuose negalima rasti nė menkiausio atviruko su Vasario 16-ąja!

Apėjau ne vieną knygyną, tik „pripieštų“ širdučių, raudonų lūpučių ir kito niekalo apstu taip vadinamai meilės dienai!

Net prekybos centruose nebuvo jokio akcento, skirto Lietuvos Nepriklausomybei. Tiesa, gatvėse prie atitinkamų pastatų (ir tai ne visur, kur privalėjo) plevėsavo viena kita apiblukusi trispalvė.

Teko pasirausti savo namų „archyve“, kur suradau M.K.Čiurlionio atvirukų reprodukcijas, užsilikusias nuo sovietinių laikų, ir jomis pasveikinau savo artimuosius, gyvenančius čia, Lietuvoje, ir užsienyje. Tai tradicija, kurią man įdiegė nuo vaikystės Tėveliai.

Regina