Gelbėtojai iš duobių traukė skęstančius poilsiautojus


2011-08-23
Milda Skiriutė
Gelbėtojai iš duobių traukė skęstančius poilsiautojus

Dėl po audros jūroje atsivėrusių naujų duobių, neišvengta nelaimių. Į jas pakliuvo ir vos nenuskendo keturi poilsiautojai.

Antradienį po pietų skaudi nelaimė vos neįvyko Antrosios Melnragės paplūdimyje.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, kad gelbėtojai pastebėjo, kaip jūroje besimaudanti moteris pakliuvo į duobę ir pradėjo skęsti,

Jie išskubėjo 63 metų jonaviškei į pagalbą. Moteris pargabenta į krantą. Jai suteikta pirmoji pagalba. Moteris prigėrė vandens. Į paplūdimį buvo iškviesti ir greitosios pagalbos medikai.

Jonaviškė buvo ištikta šoko, sunkiai paėjo, vėmė. Ji išvežta į ligoninę.

Sekmadienį be nelaimių neapsieita ir Nidoje. Čia skendo keturi poilsiautojai.

Trys iš jų pakliuvo į duobę, kuri atsivėrė prie centrinės gelbėjimo stoties. Vienas iš poilsiautojų Vokietijos pilietis, kiti du – lietuviai. Jiems medikų pagalbos neprireikė.

„Duobės atsirado po audros. Jas pažymėjome specialiomis juostomis, tačiau žmonės vis tiek čia maudėsi. Gerai, kad viskas vyko prie gelbėjimo stoties. Skendusiuosius pastebėjo gelbėtojai ir laiku suteikė pagalbą“, – komentavo Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys.

Nidos gelbėtojai sekmadienį iš Bendrojo pagalbos centro taip pat gavo pranešimą, kad nudistų paplūdimyje skęsta mergaitė. Į įvykio vietą jie išskubėjo mašina.

Tačiau, anot G.Kuprio, paaiškėjo, kad mergaitė skendo ne nurodytoje vietoje, o netoli sienos su Rusija. Nuvažiavę gelbėtojai pamatė, kaip mojuoja vyras, kad pagalbos nebereikia. Poilsiautojas pats išgelbėjo mergaitę.

„Nelaimės vieta buvo nurodyta labai netiksliai, tad negalėjome greičiau sureaguoti. Suradę vietą, gelbėtojai nuėjo iki poilsiautojų ir paklausė, ar šiems nereikia medikų pagalbos. Tačiau šie atsisakė. Tvirtino, kad viskas gerai“, – pasakojo G.Kuprys.

Anot jo, sekmadienį iš pradžių jūra buvo audringa. Vėliau pradėjo rimti ir atsirado stipri trauka į gilumą.