Iš areštinės išėjęs antstolis A.Zenkevičius ilsisi Pietryčių Azijoje


2010-03-18
Asta Aleksėjūnaitė
Iš areštinės išėjęs antstolis A.Zenkevičius ilsisi Pietryčių Azijoje

Kyšio ėmimu įtariamas antstolis Albinas Zenkevičius praėjusią savaitę paleistas iš areštinės jau mėgaujasi kelione po Pietryčių Aziją.

Vasario 24-ąją Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai antstoliui pareiškė įtarimus dėl dokumentų klastojimo ir kyšio ėmimo. STT atliekamo ikiteisminio tyrimo metu dėl nusikaltimų valstybės tarnybai bei viešiesiems interesams, įtarimai buvo pareikšti ir uostamiesčio verslininkui Virgilijui Timbrui. Šis areštinėje praleido vos penkias dienas.

A.Zenkevičiui praėjusią savaitę baigėsi suėmimo laikas, o kardomoji priemonė buvo pakeista į švelnesniąją - rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Tačiau netrukus prokuratūra gavo antstolio prašymą dėl planuotų atostogų užsienyje.

„Taip, buvo gautas toks prašymas. Jis  nurodė, kad bilietus šiai kelionei buvo įsigijęs dar prieš sulaikymą. Mums įtarimų nekilo, kad juos galėjo užakyti artimieji ar kiti asmenys. Jis juos pirko pats gerokai anksčiau“, - tikino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Vitalijus Gulenkovas.

Sprendimas išleisti įtariamąjį atostogų į užsienį, esą tyrimui netrukdys.

„Įtakos liudytojams jis negalės daryti, neįtikėtina, kad mėgintų slėptis, todėl ir buvo priimtas toks sprendimas“, - aiškino prokuroras.

Nepatvirtintais duomenimis A.Zenkevičius po Pietryčių Aziją keliauja su žmona. Pora turėtų aplankyti Singapūrą bei kitas šalis.