Kaliningrado gubernatorius susižavėjo Palangos tiltu


2011-08-09
DMN inf.
Kaliningrado gubernatorius susižavėjo Palangos tiltu

Kiek kainuotų jūros tiltą pastatyti Kaliningrade – toks klausimas iškilo Kaliningrado srities gubernatoriui Nikolajui Cukanovui kartu su kitais garbingais kurorto svečiais apžiūrėjus Palangą.

Į ekskursiją elektromobiliu po Palangą šeštadienį N. Cukanovą su žmona Svetlana, taip pat – Kaliningrado srities kultūros ministrę Svetlaną Kondratjevą bei Vyriausybės ministrę, Užsienio ir tarpregioninių ryšių agentūros vadovę Alą Ivanovą pakvietė Palangos meras Šarūnas Vaitkus su žmona Vilma. Svečiams aprodytas Botanikos parkas, Gintaro muziejus, Meilės bei Birutės alėjos, J. Basanavičiaus gatvė ir jūros tiltas. N. Cukanovas liko sužavėtas kurortu, išplėtota infrastruktūra bei miesto švara.

„Malonu, kai Palangoje apsilankę kaimynai namo išsiveža gerą nuotaiką bei puikius įspūdžius. Gubernatorius ir savo ministrėms akcentavo, kaip sutvarkyta yra Palanga. Po miestą važinėjome apie 16 val., o tokiu metu, esant didžiuliam poilsiautojų srautui, švarą išlaikyti itin sudėtinga. Apžiūrėjęs miestą N. Cukanovas domėjosi, kiek kainuoja išlaikyti mūsų komunalinio ūkio tarnybą, kokią miestui prižiūrėti reikiamą techniką turime. Labai patiko ir tiltas – klausė, kiek kainuotų tokį pastatyti Kaliningrade“, - sakė Š. Vaitkus.

Meras akcentavo, jog Kaliningrado srities turistai poilsiui mielai renkasi Palangą ne tik vasarą. Rusai mūsų kurorte mielai švenčia Kalėdas, Naujuosius metus, atvyksta į kasmetinę šventę „Palangos stinta".

N. Cukanovui pastebėjus, jog Kaliningradas ir Palanga galėtų bendradarbiauti, Š. Vaitkus atkreipė dėmesį, jog abi valstybes sieja Baltijos jūra, tad yra galimybė iki 2020 m. gauti Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendriems projektams įgyvendinti.

Dar vienas neoficialaus susitikimo metu aptartas klausimas – supaprastinta vizų išdavimo tvarka pasienio gyventojams. N. Cukanovas atkreipė dėmesį, jog šiuo metu deramasi su Lenkija ir Lietuva dėl pasienio ribų išplėtimo – Lietuva siekia, jog supaprastinta vizų išdavimo tvarka galiotų keliaujantiems nuo 30 iki 50 kilometrų atstumu, o Lenkija – nuo 50 iki 100 kilometrų.

Anot N. Cukanovo, norėtųsi, jog Kaliningrado srities turistai galėtų be vargo pasiekti Nidą bei Palangą, taip pat – Lenkijos kurortus. „Aš taip pat tam pritariu – manau, kad daugiau svečių sulaukiantys kurortai dėl to galėtų lengviau išgyventi ne sezono metu. Valstybei nereikėtų bijoti įsileisti turistų, mūsų šalyje norinčių palikti pinigus“, - sakė Palangos meras.

N. Cukanovas į Palangą atvyko penktadienį – Kaliningrado srities Vyriausybė tapo pagrindiniais šlagerio festivalio „Palanga 2011 m.“ rėmėjais, renginiui skyrę apie 100 tūkst. litų.