Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje - skaitmeninis miesto žemėlapis


2011-08-09
DMN inf.
Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje - skaitmeninis miesto žemėlapis

Klaipėdos miesto savivaldybės tinklalapis pildomas naujomis funkcijomis. Nuo šiol visi norintys turi galimybę skaitmeniniame miesto žemėlapyje (http://maps.klaipeda.lt/flexviewer/) peržiūrėti bendrojo plano brėžinius, patvirtintų detaliųjų planų ribas, teritorijų, kurioms išduotos planavimo sąlygos, ribas. Taip pat yra galimybė peržvelgti ir atliekų konteinerių vietų žemėlapį.

Planuojama, kad tęsiant infomacinės sistemos atnaujinimo darbus, žmonėms taps prieinami ir daugiau duomenų: patvirtinti specialieji planai, miesto urbanistinės koncepcijos, informacija apie dalį inžinerinių tinklų, kultūros vertybių apsaugos zonas bei paveldo registro pastatus.

Klaipėdos miesto mero patarėjas Simonas Gentvilas priminė, kad ši iniciatyva kilo Klaipėdos architektų sąjungos dėka ir mažais žingsniais yra įgyvendinama. Jo nuomone, tokie atnaujinimai visų pirma leis asmenims lengviau susipažinti su reikiama informacija, taip pat bus išvengta nereikalingo vaikščiojimo po savivaldybės koridorius.

Savivaldybės atstovų teigimu, nuo šių metų lapkričio 1 d. turi pradėti funkcionuoti atsinaujinusi miesto svetainė. Žadama, kad pasikeis ne tik svetainės dizainas ir informacijos išdėstymas, tačiau atsiras ir gausesnė elektroninių paslaugų pasiūla.