Palangos meras verslininkus ragina nekelti per šventes kainų


2011-12-23
DMN inf.
Palangos meras verslininkus ragina nekelti per šventes kainų

Palangos meras Šarūnas Vaitkus kurorto viešbučių ir restoranų atstovus ragina per šventes nedidinti nuomos ir maitinimo kainų, kad kurorte galėtų šventes švęsti kuo daugiau žmonių.

Penktadienį meras į susitikimą buvo pasikvietęs Palangos viešbučių ir restoranų atstovus, kuriems pristatė šventinius Palangos renginius bei pakvietė juos aktyviai prisijungti kuriant šventę. Verslininkams taip pat pristatytas Palangos siekis keistis, tapti šeimos kurortu, kuriame gera ilsėtis ne tik vasarą, bet ir žiemą.

„Norime, kad Palangoje kiekvienas atrastų užsiėmimų pagal savo pomėgius, norime sukurti tokią atmosferą, kad čia būtų smagu apsilankyti šeimoms. Pokyčiai Palangoje reikalingi ne tik savivaldai, bet ir verslui, kuris gali prisidėti prie kitokio kurorto sukūrimo“, - sakė Š.Vaitkus.

Meras paragino verslininkus pokyčius pradėti kiekvienam nuo savęs. Pirmiausia jis pasiūlė kiekvienai kavinei ar viešbučiui prisijungti prie šventinių renginių pagal savo galimybes. Kita vertus, meras paragino verslininkus atsižvelgti į šios dienos situaciją ir pagal galimybes nedidinti maisto ar apgyvendinimo kainų per šių metų šventes.

„Šiandien  galime pasirinkti – arba gauti vienadienę naudą arba sukurti naują Palangos veidą, kuris būtų mielas kultūros renginių, gero aptarnavimo išsiilgusiems svečiams iš visos Lietuvos ar užsienio. Ir tai priklauso tik nuo mūsų pačių“, - verslininkams kalbėjo Palangos miesto vadovas.

Šiemet nuo Kalėdų iki Naujųjų metų Kalėdų šviesos miestu tapusioje Palangoje vyks festivalis, kurio tikslas – paskelbti apie pasikeitimus Palangoje. Čia buvo įžiebta įspūdinga šviesos skulptūrų, sukurtų origami principu, alėja, miestą papuošė netradicinė Kalėdų eglė, sukonstruota iš daugiau kaip 120 šviečiančių burbulų. Šios netradicinės dekoracijos bei  meninės instaliacijos, kurių Palangoje šiemet trečdaliu daugiau nei pernai, skirtos sukurti kuo daugiau jaukumo miesto svečiams bei atverti miesto erdves kūrybai. Detalesnę informaciją apie festivalio renginius galima rasti internete www.kaledumiestas.lt.