Prekyba prie Lėbartų kapinių bus legali


2011-04-04
Virginija Spurytė
Prekyba prie Lėbartų kapinių bus legali

Uostamiesčio valdininkai rado išeitį, kad prekeiviai galėtų teisėtai pardavinėti gėles prie Lėbartų kapinių ir už prekybos leidimus mokėtų rinkliavą.

Prekeiviams jau kelis mėnesius nebebuvo išdavinėjami leidimai pardavinėti gėlių prie Lėbartų kapinių. Savivaldybė taip sureagavo į Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos išaiškinimą, kad merija negali rinkti pinigų iš prekeivių, nes teritorija prie Lėbartų kapinių yra ne Klaipėdos, o rajono savivaldybė. Žemę Klaipėdos savivaldybė valdo panaudos sutartimi, o tokiame sklype prekyba yra draudžiama.

„Esame parašę prašymą Vyriausybei, kad žemė Klaipėdos savivaldybei būtų perduota nuosavybės teise. Tačiau toks perdavimas yra ilga procedūra, todėl prekeiviams radome tokį tarpinį variantą“, - teigė savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Miesto politikams bus siūloma pritarti, kad patikėjimo teise valdyti savivaldybės įmonei „Senasis turgus“ būtų perduotos dvi prie Lėbartų kapinių esančios aikštelės, kurių bendras plotas – apie 300 kvadratinių metrų.

„Nagrinėjome visus būdus, kaip legalizuoti prekybą prie Lėbartų kapinių. Tikrai nesinorėjo nuskriausti ir prekeivių, ir žmonių, atvykstančių tvarkyti kapų. Savivaldybė rinkliavos rinkti negali, todėl aikšteles ir siūloma perduoti „Senajam turgui“, - aiškino G.Paulikienė.

„Senasis turgus“ turės nustatyti ir rinkliavos dydį. Turto skyriaus vedėja patikino, kad rinkliava tikrai nebus didesnė nei iki šiol.

Prekeiviams taip pat turėtų būti sudarytos ir patogesnės sąlygos prekiauti. Šiųmečiame savivaldybės viešųjų pirkimų plane yra numatyta pirkti darbus – prekybos paviljonų prie Lėbartų kapinių įrengimą.