Auditas milijonų nerado


2009-03-12
BNS inf.
Auditas milijonų nerado

Prokurorų ir Valstybės kontrolės akiratyje atsidūręs Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, užsisakęs savą scenos rekonstrukcijos vykdymo auditą, sulaukė tik nedidelių priekaištų dėl darbų planavimo, priežiūros ir kontrolės.

Bendrovė "Ernst & Young Baltic" atlikdama ribotos apimties nepriklausomą teatre vykdomų rekonstrukcijos darbų vertinimą (išskyrus techninį) įvardijo kai kuriuos 2006–2008 m. vykdytų rekonstrukcijos darbų planavimo, priežiūros ir kontrolės trūkumus.

"Nepriklausomo vertinimo ataskaitoje nėra pateikta jokių pastabų dėl nepagrįsto rekonstrukcijos darbams skirtų lėšų panaudojimo. <...> Projektavimo ir rekonstrukcijos darbų vykdymo rangovo parinkimas buvo vykdytas laikantis viešiesiems pirkimams keliamų reikalavimų", – teigiama Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pranešime.

Sausį Valstybės kontrolė pranešė, kad Kultūros ministerijos prašymu liepą ketina atlikti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro auditą. Teatro vadovo Gintauto Kėvišo veikla domisi ir prokurorai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto turto švaistymo. Vilniaus apygardos prokuratūra sausį susidomėjo teatro scenos renovacija, kuriai pagal sutartis numatyta beveik 80 mln. litų. Šiuo metu tyrimą perėmė Generalinė prokuratūra.