Dėl prekybos alkoholiu - rietenos


2007-02-20
VIRGINIJA SPURYTĖ
Dėl prekybos alkoholiu - rietenos

Dėl prekybos alkoholiu - rietenos

Gyventojų ir smulkiųjų verslininkų diskusija apie prekybos alkoholiu laiko ribojimą virto rietenomis.

Miesto valdžiai galią riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką suteikė prieš pusantro mėnesio įsigaliojusios įstatymo pataisos.

Klaipėdiečiai savivaldybei pateiktuose 24 pasiūlymuose pageidavo, kad naktinė prekyba alkoholiniais gėrimais būtų visai uždrausta. Taip pat siūlyta trumpinti tokios prekybos laiką, ypač tose parduotuvėse, kurios įrengtos daugiabučiuose namuose. Net buvo raginimų įpareigoti verslininkus savo lėšomis įkurti blaivyklą ir ją išlaikyti.

Gyventojai savo siūlymus motyvavo tuo, kad tokių parduotuvių klientai kelia triukšmą, teršia aplinką, o verslininkai į klaipėdiečių pastabas nereaguoja.

Vakar diskusijoje smulkieji verslininkai taip pat tarsi šaipėsi iš atėjusių gyventojų.

Parduotuvių ir kioskų savininkai replikavo, kad klaipėdiečiai savo butuose nori atidaryti „tašką“, todėl ir siūlo neleisti naktimis prekiauti alkoholiu.

Gyventojams papriekaištavus, kad parduotuvių ir kioskų klientai dergia aplink esančią teritoriją, verslininkai bandė nusimesti atsakomybę.

Jų teigimu, parduotuvėje niekas neteršia, o teritorija už parduotuvės esą ne jų reikalas, nes viešąją tvarką turi užtikrinti policija.

Verslininkų žodžiais, riboti prekybos alkoholiu laiko savivaldybė neturėtų, nes taip esą būtų žlugdomas smulkusis verslas ir daug žmonių liktų be darbo.

„Diskusijos tęsis ir kovą, ir balandį. Gal gerai apmąstytą sprendimą priims ne kitos, o dar kitos kadencijos miesto taryba“, - sakė mero pavaduotojas Vidmantas Plečkaitis.