Gamyklai griauti prireikė milijonų


2007-05-17
VIGANTAS DANILAVIČIUS
Gamyklai griauti prireikė milijonų

Gamyklai griauti prireikė milijonų

Už Jono kalnelio buvę bendrovės „Klaipėdos grūdai“ statiniai nugriauti, teritorija paruošta bendrovės „Verdispar“ gyvenamojo kvartalo statybai.

Buvusi „Klaipėdos grūdų“ teritorija prie Jono kalnelio parengta statyboms. Redakcijos archyvo nuotrauka

Buvusi „Klaipėdos grūdų“ teritorija Gluosnių g. 9 buvo valoma devynias savaites. Nugriauti 35 įvairios paskirties statiniai: sovietmečiu statyti grūdų sandėliai, senos gamybinės ir administracinės patalpos ir kita.

Ateityje bus nugriauti dar penki pastatai „Verdispar“ sklype Gluosnių g. 11.

Griovimo ir teritorijos valymo darbai bendrovei „Verdispar“ jau kainavo daugiau kaip penkis milijonus litų.

Statinių griovimo ir teritorijos valymo darbus atlikusios bendrovės „Vilniaus betono demontavimo technika“ direktoriaus Giedriaus Masalsko teigimu, iš teritorijos buvo išvežta per 19 tūkst. tonų statybinių atliekų.

Bendrovė „Verdispar“ Gluosnių g. 9 ir 11 statys gyvenamųjų ir komercinės paskirties pastatų kompleksą. Projekto pirmojo etapo statybos darbus numatoma pradėti šių metų pabaigoje.

„5,4 hektarų teritorijoje bus pastatyta apie 50 tūkst. kvadratinių metrų gyvenamosios paskirties ir apie 10 tūkst. kvadratinių metrų komercinės paskirties pastatų. Per artimiausius penkerius metus į šią už Jono kalnelio esančią teritoriją bus investuota beveik 260 mln. litų“ - sakė „Verdispar Project Development“ rinkodaros ir pardavimų direktorius Audrius Valatkevičius.