Jūros šventei negailėta pagyrų


2005-07-26
GINA KUBILIŪTĖ
Jūros šventei negailėta pagyrų

Jūros šventei negailėta pagyrų

Apie nuaidėjusią Jūros šventę teigiamai atsiliepė ne tik mūsų šalies nacionalinė, bet ir užsienio žiniasklaida.

Vokietijos Rostoko miesto pagrindiniame dienraštyje vakar buvo rašoma apie itin sėkmingą regatos „Baltic Sail“ premjerą Klaipėdoje Jūros šventės metu. Renginys teigiamai buvo nušviestas ir per Rusijos RTR kanalą. Šventei pagyrų negailėjo ir savivaldybės vadovai bei viešosios įstaigos „Jūros šventė“ direktorius Remigijus Mockus. Tačiau vertindami šventės organizavimą bei kitų metų planus, jie pastebėjo neigiamų aspektų.

Kartelė iškelta

Vakar spaudos konferencijoje miesto meras Rimantas Taraškevičius pasidžiaugė, kad šventė vyko sklandžiai. „Buvo daug susitikimų su šalies vadovybe, ministrais, Seimo nariais, ambasadų atstovais, svečiais iš užsienio. Jų vertinimai apie Jūros šventę buvo tik teigiami“, - sakė meras.

Neatmetama galimybė, jog ateityje bus siekiama gauti nacionalinį Jūros šventės statusą.

„Kartelė pakelta labai aukštai. Tai, kad dvi regatos papuošė šių metų Jūros šventę, - neeilinis įvykis. Toliau sieksime dalyvauti „Baltic Sail“ regatose, nes jau esame šios organizacijos nariai. Ar „NORD/LB Baltic Sprint Cup“ regata bus rengiama kasmet, ar kas antrus metus - sprendimas rengėjams“, - svarstė meras.

Sulaukė skundų

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pastebėjo, jog savivaldybėje trūksta specialistų, kurie galėtų kuruoti vandens transporto judėjimo zoną. Sulaukta verslininkų skundų dėl alkoholio pardavimų apribojimo.

„Ištisus metus buvo svarstomas ir visiškas alkoholio uždraudimas mieste, ir jo pardavimas tam tikrose zonose. Pasirinktas pastarasis modelis. Bet buvo nusiskundimų iš verslininkų. Manau, kad kitai šventei verslininkai bus aktyvesni ir siūlys savo variantus“, - teigė J.Simonavičiūtė.

„Jūros šventės“ direktoriaus R.Mockaus manymu, daug problemų kelia prekyba. „Buvo prekybininkų, kurie savavaliavo“, sakė jis.

Plės šventės ribas

Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė svarstė, ar ateityje nevertėtų pratęsti šventės laiką, pavyzdžiui, nuo sekmadienio iki sekmadienio.

Anot jos, renginiui pritrūksta naujų idėjų. Pristatant programą, nebėra kuo pasigirti, kuo šįsyk Jūros šventė skirsis.

„Manau, kad kitų metų šventei būtų galima pasiūlyti specialius projektus. Pavyzdžiui, koncertai turėtų būti ruošiami vien tik Jūros šventei“, - dėstė N.Laužikienė.

Direktorė teigė, kad pasiteisino naujos erdvės šventei atradimas Kruizinių laivų terminale.

„Reikėtų svarstyti, ar jame galima organizuoti nuolatinius renginius, nes vieta yra labai vėjuota, koncertai vyksta sudėtingomis sąlygomis. Reikia gerai pagalvoti, kokie renginiai ten turėtų vykti“, - sakė N.Laužikienė.

Kitais metais svarstoma plėsti šventės renginių teritorijos ribas palei Danės upę.

„Manau, jog šią kryptį toliau plėsime, įtraukdami ir Jono kalnelio teritoriją. Galbūt trumpinsime veiklą pačiame mieste, o šventinį gyvenimą labiau tęsime palei upę“, - teigė N.Laužikienė.