Reikalauja K.Glavecko galvos


2009-03-12
BNS inf.
Reikalauja K.Glavecko galvos

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovo Kęstučio Glavecko teoriniai pasvarstymai, sukėlę gyventojų paniką, jam gali skaudžiai atsirūgti. Prezidentas Valdas Adamkus sukritikavo politiką, o opozicijoje esantys socialdemokratai žada jį nušalinti.

"Galiu tik nustebęs sutikti žinią, kad atsakingi politikai neetiški ir tokį klausimą kelia, kai tam jokio pagrindo nebuvo. Manau, kad tai yra neatsakingas, neapgalvotas pareiškimas, ir, aišku, jis buvo kenksmingas, keliantis Lietuvos žmonių nepasitikėjimą, tuo pačiu galėjo paveikti labai neigiamai ir užsienyje", – trečiadienį žurnalistams sakė V.Adamkus.

Kol šalies vadovas Biudžeto ir finansų komiteto vadovo galvos nereikalauja, Seimo socialdemokratai jau surinko reikalingą skaičių parlamentarų parašų, leidžiančių pradėti svarstyti nepasitikėjimą komiteto vadovu K.Glavecku.

K.Glaveckas praėjusią savaitę pareiškė, kad dabar įvedant eurą, litai į eurus tikriausiai būtų keičiami kitokiu nei dabar santykiu. Po poros dienų pasklidus gandams dėl keičiamo santykio, šalies bankus savaitgalį užplūdo žmonės, masiškai litus keitę į eurus. Tačiau vėliau parlamentaras teigė buvęs neteisingai suprastas ir pareiškė, kad šiuo metu nei politinio, nei ekonominio būtinumo devalvuoti litą nėra.