Seimo vadovas demonstruoja galią


2008-12-11
VD, BNS inf.
Seimo vadovas demonstruoja galią

Tiesioginiame eteryje apie ministrų priesaiką kalbėjusiam ir Seimo pirmininko Arūno Valinsko pastabų dėl keliamo triukšmo sulaukusiam TV3 žurnalistui Aleksandrui Zubriakovui atimta akreditacija Seime.

Vakar žurnalistas buvo pakviestas pokalbio pas Seimo pirmininką A.Valinską, o po jo prarado akreditaciją.

Pasak A.Zubriakovo, per pokalbį su Seimo pirmininku jam buvo siūlyta rinktis – arba jis pripažįsta savo kaltę ir išsaugo akreditaciją, arba nepripažįsta ir ją praranda. "Tai šantažas", – BNS teigė A.Zubriakovas.

A.Valinskas apie pokalbį su žurnalistu turi kitą nuomonę. Jis tikina ketinęs Seimo kanceliarijai siūlyti tik įspėti žurnalistą, bet po pokalbio apsigalvojo. Seimo pirmininkas tikėjosi, kad žurnalistas atsiprašys, tačiau vietoj to išgirdo kaltinimus, jog A.Zubriakovui buvo trukdoma dirbti. Be to, A.Valinskas tikina sulaukęs grasinimo. "Išeidamas žurnalistas pagrasino: "Jūs taip ilgai netempsit", – rašoma Seimo pirmininko pranešime spaudai.

Seimo Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Eglė Trembo tikino, kad žurnalistas pažeidė Seimo rūmų vidaus tvarkos punktą, numatantį, kad Seime esantys asmenys turi netriukšmauti.

Seime antradienio vakarą prisiekiant 15-ajam Ministrų kabinetui A.Valinskui užkliuvo TV3 žurnalistas A.Zubriakovas. Jis, Seimo vadovo manymu, per garsiai kalbėjo. TV3 tuo metu iš Seimo tiesiogiai transliavo. A.Zubriakovas žiūrovams pasakojo apie ministrų priesaiką.

Ministrų priesaikas priimantis Seimo pirmininkas vidury ceremonijos žurnalistams liepė patylėti, o apsaugos darbuotojams – žiniasklaidos darbuotojus nutildyti.