Vandalai nepalieka ramybėje Skulptūrų parko


2006-06-10
Daiva Janauskaitė
Vandalai nepalieka ramybėje Skulptūrų parko

Vandalai nepalieka ramybėje Skulptūrų parko

Kol miestiečiai raginami nesitaikstyti su vandalais, Skulptūrų parko centre sugadinta dar viena skulptūra.

Prieš metus restauruotą Klaudijaus Pūdymo „Kriauklę“ vandalai darkė tikslingai. Nuo skulptūros kaltu nudaužta detalė, kurios aptikti nepavyko. Pernai šios skulptūros restauravimas kainavo 6 tūkstančius litų.

„Tai yra Sizifo darbas. Ką vieną dieną atstatome, sutvarkome, jau kitą dieną vėl randame nuniokota“, - sakė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

Panašūs įvykiai pastūmėjo Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus darbuotojus organizuoti pilietinę nepakantumo akciją. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai, pastebėję Skulptūrų parke netvarką, bus raginami apie tai pranešti.

Vakar oficialiai pristatyta Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus iniciatyva pradedama pilietinė akcija, kuria siekiama ugdyti klaipėdiečių nepakantumą Skulptūrų parko niokojimui. Nepaisant to, kad apie akciją kalbama jau kelias dienas, užvakar parko centre buvo sugadinta dar viena skulptūra.

Tris ar daugiau kartų pranešę apie netvarką Skulptūrų parke ar viešosios tvarkos pažeidimus, bus įrašomi į vadinamąjį garbės sąrašą ir kartą per mėnesį viešai pagerbiami bei apdovanojami vertingais prizais.

Tikimasi, kad akcija turėtų išplisti visame mieste. Prieš beveik 30 metų pradėtas kurti Skulptūrų parkas tapo didele miesto vertybe. Siekdami jį išsaugoti, miestiečiai patys prisidės prie Klaipėdos istorijos kūrimo.

Apie parko niokotojus galima pranešti skambinant bendruoju pagalbos telefono numeriu: iš fiksuoto ryšio telefono 02, iš mobiliojo – 112.