Žaismingos muzikos orkestras stebins ir žavės


2009-06-04
"Klaipėdos" inf.
Žaismingos muzikos orkestras stebins ir žavės

Klaipėdos koncertų salėje (KKS) vėl muzikuos "Žaismingos muzikos orkestras", kurio debiutas šiemet vasarį uostamiesčio publikos buvo sutiktas itin palankiai.

Pasak šio edukacinio projekto sumanytojų, tai paskatino eiti toliau. Birželio 5-ąją maži ir dideli klaipėdiečiai kviečiami pasiklausyti antrojo "Žaismingos muzikos orkestro" koncerto. Scenoje vėl pasirodys ypač žaismingi pagrindiniai atlikėjai – Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas – Mindaugas Bačkus) ir dirigentas Mindaugas Piečaitis. Jaunieji solistai iš Klaipėdos J.Kačinsko ir J.Karoso muzikos mokyklų, Vydūno vidurinės mokyklos bei Vilniaus M.K.Čiurlionio menų gimnazijos ne tik demonstruos savo meninius pasiekimus, bet ir spinduliuos bendro muzikavimo džiaugsmą, kuriuo užkrės ir publiką. Ji taip pat bus kviečiama prisijungti ir pagroti drauge, o kūrinius komentuos ir visam paradui vadovaus aktorius Irmantas Jankaitis.

Koncerto sielai ir pagrindiniam idėjų varikliui M.Piečaičiui muzikiniai edukaciniai renginiai ne naujiena. Jis yra inicijavęs ir dirigavęs daugybę simfoninių koncertų vaikams, vedęs meistriškumo kursus moksleiviams bei mokytojams. Dirigento veikla gerai žinoma Lietuvoje ir už jos ribų. Koncertines programas vaikams dirigentas laiko reikšminga savo veiklos dalimi ir negaili laiko bei energijos jų parengimui. M.Piečaičio nuomone, koncertai vaikams turi vykti periodiškai ir juose reikia atlikti pačią įvairiausią, bet labai gerą muziką.

"Ypač džiugu, kad M.Piečaičio nuostatos dėl jaunimo muzikinio ugdymo atitinka Klaipėdos koncertų salės veiklos tikslus, tad ateityje numatome kartu surengti dar ne vieną "Žaismingos muzikos orkestro" pasirodymą bei kitų visai šeimai skirtų projektų", – tvirtino KKS direktoriaus pavaduotoja Loreta Narvilaitė-Budriūnienė.

Šįsyk didysis muzikos entuziastas ir idealistas M.Piečaitis koncertui paruošė ypatingą siurprizą. Teigdamas, jog "nieko nėra neįmanoma", jis pirmąkart ėmėsi kompozitoriaus plunksnos ir sukūrė "Catcerto" – kūrinį solistei Norai ir orkestrui. Nora gyvena ir groja fortepijonu toli nuo mūsų – JAV. Jaunos atlikėjos įrašai jau išleisti DVD plokštelėje, o jos internetinėje svetainėje rašoma apie "Catcerto" premjerą. Noros dalyvavimas koncerte Klaipėdoje bus įmanomas modernių technologijų dėka. "Šio pasaulyje analogų neturinčio kūrybinio sumanymo įgyvendinimas kelia nemažus organizacinius rūpesčius, tačiau jaunieji klausytojai, tikimės, liks nustebinti ir sužavėti. Tai ir yra mūsų tikslas – spindinčios vaikų akys ir grožiui atvertos širdys", – sakė KKS atstovė.

"Žaismingos muzikos orkestro" pasirodymas – penktadienį 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).