Biblioteka buria skaitytojus į knygų klubą


2007-08-31
Eglė Ribalkaitė
Biblioteka buria skaitytojus į knygų klubą

Biblioteka buria skaitytojus į knygų klubą

Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje pradėjo veikti Apskritojo stalo knygų klubas.

Didžioji dalis žmonių knygas skaito vienumoje, bet ne vienam kyla noras pasidalinti įspūdžiais ir jausmais. Daugelis iš mūsų pasigenda šilto bendravimo, laisvų diskusijų, skatinančių tobulėjimą ir atnešančių atradimo džiaugsmą.

Todėl Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka įsijungė į Kultūros ministerijos skaitymo skatinimo projektą „Skaitykime drauge”.

Bibliotekos Pempininkų filialas į Apskritojo stalo knygų klubą siekia suburti bendraminčius ir skatinti knygų skaitymą mūsų mieste. Pirmasis klubo susirinkimas jau įvyko, įkvėpdamas narius tolesnei veiklai ir susibūrimams.

Pempininkų biblioteka (Taikos pr. 79/81A) kviečia visus klaipėdiečius, mėgstančius skaityti. Renkamės kiekvieną pirmą mėnesio trečiadienį 17 val. Ateikite ir Jūs.

Bendrausime ir kursime sau malonią aplinką prie kavos puodelio. Dalinsimės įspūdžiais apie asmeninėse bibliotekose turimas įdomias knygas.

Skaitymas ir pačius įkvepia kurti. Knygų klubas – tai terpė, kurioje kiekvienas galės paskaityti savo kūrinėlį. Klubo veikla neapsiribos buvimu su tais pačiais žmonėmis ir toje pačioje vietoje. Pasikviesime mūsų krašto rašytojus, literatūros kritikus ir šiaip įdomius žmones. Ruošime pranešimus ir su jais susijusias išvykas. Rengsime literatūros ekranizacijos peržiūras.

Rugsėjo 5-ąją 17 val. klube svečiuosis klaipėdietis rašytojas Rimantas Černiauskas – dalinsimės mintimis apie jo kūrybą.