Geriausiu aktoriumi festivalio publika išrinko klaipėdietį


2007-08-31
Ramunė Pletkauskaitė
Geriausiu aktoriumi festivalio publika išrinko klaipėdietį

Geriausiu aktoriumi festivalio publika išrinko klaipėdietį

Klaipėdos dramos teatro spektakliu „Paleistuvis“ finišavęs trečiasis tarptautinis Druskininkų teatro festivalis išdalino laurus, kurių vainikas teko ir Klaipėdos dramos teatro aktoriui Vytautui Anužiui.

Beveik tris mėnesius trukusio, per pusšimtį renginių pristačiusio festivalio uždarymo ceremonijoje praėjusį savaitgalį buvo paskelbti ir apdovanoti jo laureatai, kuriuos balsuodami rinko žiūrovai.

Geriausiu aktoriumi publika išrinko V.Anužį, atlikusį filosofo Deni’o Didro vaidmenį Klaipėdos dramos teatre Povilo Gaidžio režisuotoje E.E.Šmito komedijoje „Paleistuvis“. Laureatas, savo personažą švelniai vadinantis „minties ir dvasios chuliganu“, džiaugėsi apdovanotas už vaidmenį, pagrįstą ne fiziniais ar vizualiniais triukais, o filosofiniu tekstu. Tai, anot V.Anužio, leidžia tikėti, kad publika pasiilgo „mąstančio“ teatro.

Šiemetinio Druskininkų teatro festivalio geriausia aktore tituluota Aldona Bendoriūtė už Sonios Marmeladovos vaidmenį monospektaklyje „Liūdnos dainos iš Europos širdies“. Spektaklį režisavo Kristianas Smedsas (Suomija), pats parašęs ir pjesę pagal Fiodoro Dostojevskio romaną „Nusikaltimas ir bausmė“.

Festivalio geriausiu spektakliu tapo aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio Nacionaliniame dramos teatre sukurtas spektaklis „Aš, Fojerbachas“.

Nugalėtojai apdovanoti piniginėmis premijomis ir rėmėjų bei organizatorių įsteigtais prizais.

Pirmą kartą Druskininkų teatro festivalyje šiemet buvo įsteigtas specialaus žiūrovų simpatijų prizas, kuris šį sekmadienį iškeliaus į Gruziją didžiulio susidomėjimo ir ovacijų festivalyje sulaukusiam Tbilisio „Pirštų“ teatrui. Telefonu šią žinią iš organizatorių išgirdęs gruzinų teatro vadovas ir režisierius Bess’as Kupreišvili’s tvirtino, kad tai - brangiausias kolektyvui apdovanojimas. Jis dėkingas Lietuvos publikai už dėmesį bei šilumą ir išreiškė viltį, kad sugrįš į Lietuvą su naujais pastatymais.