"Studlendą" gelbės Vyriausybė


2009-05-25
Virginija Spurytė

Vėlyvame Vyriausybės posėdyje, vykusiame po darbo valandų, buvo sprendžiamas "Studlendo" likimas.

Tokių žingsnių imtasi, nes Klaipėdos apygardos teismas priėmė sprendimą panaikinti "Studlendo" teisinę registraciją ir tarp Klaipėdos universiteto bei pastato savininkės bendrovės "Baltishes Haus" pasirašytą jungtinės veiklos sutartį pripažinti negaliojančia.

Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, teismo taip pat prašė pripažinti negaliojančiomis "Studlendo" detaliojo plano patvirtinimo, statybos leidimo išdavimo procedūras bei statinio pripažinimo tinkamu naudoti aktą. Dar vienas prokuratūros prašymas – nugriauti šio komplekso komercinę dalį, o palikti tik Klaipėdos universiteto auditorijas.

"Nugriauti komercinę dalį, ant kurios stovi auditorijų kompleksas, yra mažų mažiausiai marazmas. Tai net logiškai nepaaiškinama", – sakė Klaipėdos meras.

Nepatenkinta teismo sprendimu prokuratūra jį apskundė Lietuvos Aukščiausiajam teismui.

Todėl premjeras Andrius Kubilius ir susikvietė savo patarėjus teisės klausimais, teisingumo ministrą Remigijų Šimašių, Klaipėdos universiteto, bendrovės "Baltishes Haus" atstovus ir Klaipėdos merą R.Taraškevičių, kad būtų ieškoma sprendimų, kaip išspręsti sudėtingą "Studlendo" situaciją.

"Manau, kad problemos sprendimo būdai tikrai bus rasti", – įsitikinęs R.Taraškevičius.

Tačiau plačiau komentuoti, kokie sprendimai buvo aptariami, jis nesiryžo, motyvuodamas tuo, jog tai gali būti traktuojama kaip spaudimas teismui.

"Studlendo" statybos kainavo per 35 mln. litų.