Bilietai į Klaipėdos areną – su priemoka


2011-08-23
Virginija Spurytė
Bilietai į Klaipėdos areną – su priemoka

Pasiklausyti koncerto ar pažiūrėti sporto varžybų Klaipėdos arenoje norintys žmonės privalės plačiau atverti pinigines, nes teks sumokėti papildomą mokestį tik už tai, kad renginys vyksta už mokesčių mokėtojų pinigus pastatytame sporto ir pramogų komplekse.

Šokiravo mokestis

Klaipėdietė Klaudija Domnenko, norėjusi įsigyti bilietus į du Klaipėdos arenoje vykusius renginius, pasijuto apiplėšta.

"Apėjau visą areną, tačiau neradau kasos, o tik nuorodą, kuriose miesto vietose galiu nusipirkti bilietų. Nuskubėjau į artimiausią tašką – greta arenos esantį prekybos centrą. Tačiau čia perkant bilietus turėjau sumokėti ne tik jų kainą, bet už kiekvieną jų papildomai po 6 litus", – piktinosi moteris.

Įprasta, kad perkant bilietus iš platintojo reikia papildomai sumokėti 3 litų paslaugos mokestį.

"Tačiau niekada neteko mokėti 6 litų. Taip išeina, kad du kartus sumokėjau už tą pačią paslaugą – kad man pardavė bilietą. Manau, kad mano kaip vartotojos teisės tokiu dvigubu apmokestinimu tikrai yra pažeidžiamos", – įsitikinusi K.Domnenko.

Moteris į du Klaipėdos arenoje vykstančius renginius pirko po du bilietus, už kuriuos sumokėjo 400 litų. Ir dar teko pakloti 24 litus papildomų mokesčių.

Žvejų rūmuose – pigiau

Bilietus platinančios bendrovės "Nacionalinis bilietų platintojas" direktorė Aušra Mockaitė teigė, jog tik klaipėdiečius stebina tokie mokesčiai, nes uostamiestyje tik neseniai duris atvėrė Klaipėdos arena.

"Bilietų kainodara yra paprasta – pagrindinė bilieto kaina, kurią nustato renginio organizatoriai, prie jos prisideda 3 litų paslaugos mokestis ir 3 litų arenos mokestis", – aiškino A.Mockaitė.

Už kiekvieną bilietą papildomai surinkti 3 litai atitenka Klaipėdos arenos valdytojams.

"Jei tas pats renginys vyktų, pavyzdžiui, Žvejų rūmuose, tų papildomų 3 litų už bilietą nereikėtų mokėti", – konstatavo A.Mockaitė.

Drabužinės neapmokestins

Klaipėdos areną valdančios bendrovės "Klaipėdos arena" direktorė Jolita Krickė teigė, jog tokį mokestį padiktavo rinka.

"Jį renka visų Lietuvoje esančių arenų valdytojai, tokia praktika galioja ir užsienyje, tik mokesčiai ten didesni. Jei norime gerų renginių, jų organizatoriams turime pasiūlyti geras sąlygas, o joms užtikrinti reikia pinigų, kurių ir susirenkame iš mokesčių, gaunamų su parduodamais bilietais", – aiškino J.Krickė.

Ji klaipėdiečius tik nuramino, jog Klaipėdos arenoje kol kas neketinama įvesti drabužinės mokesčio, kol kas nereikės mokėti ir už automobilio stovėjimą prie uostamiesčio sporto ir pramogų komplekso.

A.Mockaitė teigė, jog visų Lietuvoje esančių arenų valdytojai renka 3 litų mokestį, o perkantys bilietus į "Siemens" arenoje vykstančius renginius turi papildomai prie bilieto kainos primokėti 4 litus.