Dienos telegrafas


2005-07-26
Dienos telegrafas

SAVIVALDYBĖJE. Šiandien meras 9 val. rengia pasitarimą su departamentų direktoriais, 14.30 val. dalyvaus Teritorijų planavimo komiteto posėdyje. Jame svarstomos Kretingos miškų urėdijos pasitikėjimo teise valdomų valstybinės reikšmės miškų schemos, koalicijos „Šeima ir vaikai“ prašymas išskirti žemės sklypą Giruliuose šeimų poilsiui, praėjimo kelio iš Švyturio gatvės per Burių gatvę į Melnragę problema, kai kurie detalieji planai.

SVEČIAI IŠ VOKIETIJOS. Šiandien 10 val. savivaldybės vadovai sveikins 30 žmonių delegaciją iš Manheimo (Vokietija), vieno iš Klaipėdos susigiminiavusių miestų. Ši jaunimo grupė surengė kelis šiuolaikinės jaunimo kultūros pasirodymus Jūros šventės metu.

SPARTI PLĖTRA. Statybos ir nekilnojamojo turto plėtros grupės „Eika“ apyvarta pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su 2004-ųjų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 2,3 karto iki 38,97 mln. litų. Naujausias „Eikos“ projektas yra „Jūros vartai“. Pagal šį projektą „Klaipėdos laivų remonto“ bendrovės teritorija bus pertvarkoma į prekybos, pramogų ir poilsio zoną.

ATSISKAITYS INTERNETU. Klaipėdiečiai su centralizuotai jiems šilumą tiekiančia „Klaipėdos energija“ už patalpų ir vandens šildymą galės atsiskaityti internetu arba tiesioginiu debetu. Turintieji sąskaitas visuose komerciniuose bankuose, išskyrus „Hansabanką“, tiesioginio debeto sutartį gali pasirašyti „Klaipėdos energijos“ klientų aptarnavimo centre. „Hansabanko“ klientai sutartį gali pasirašyti banke. Bendrovės tinklapyje „Klenergija.lt“ vartotojai, prieš tai pateikę prašymą klientų aptarnavimo centrui, gali pasižiūrėti trijų paskutinių mėnesių sąskaitas už šildymą. Prie svetainės prisijungę vartotojai per bankų interneto svetaines galės sumokėti už „Klaipėdos energijos“ suteiktas paslaugas.

NORI Į LEZ. Seime užregistruotos įstatymo pataisos, kuriomis siūloma Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos teritoriją išplėsti nuo 205 iki 429 hektarų. Į LEZ teritoriją patektų ir mokesčių lengvatomis naudotis galėtų netoli zonos esančios „Philip Morris Lietuva“ ir „Nemuno bangos“ gamyklos bei „Autoverslo“ automobilių terminalas.

PADIDINO APYVARTĄ. Žaliavos gofruoto kartono gamybai bendrovė „Klaipėdos kartonas“ pirmąjį šių metų pusmetį pardavė produkcijos už 41,621 mln. litų - 20 proc. daugiau nei 2004-ųjų sausį-birželį, kai pardavimai sudarė 34,695 mln. litų. Pardavimai padidėjo dėl anksčiau padarytų investicijų bei didėjančios apyvartos. Bendrovė eksportuoja apie 70 proc. visų gaminių, o daugiausia „Klaipėdos kartono“ pagamintos žaliavos gofruoto kartono gamybai parduodama Lenkijoje, Vokietijoje, Latvijoje ir Čekijoje.