G.Einikiui apkarto kontrolė


2008-12-11
Asta Aleksėjūnaitė
G.Einikiui apkarto kontrolė

Gintaras Einikis su drauge Jurgita Narmontiene nebemins komisariato slenksčio, porelei panaikintas įsipareigojimas registruotis policijos įstaigoje.

Tiek buvusiam krepšininkui, tiek jo draugei Klaipėdos apylinkės teismas paliko galioti tik rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Skandalingieji įsimylėjėliai laukia teismo baigties dėl sukeltų muštynių naktiniame klube „Piteris“. Laisvės suvaržymai jiems buvo skirti rugsėjo pabaigoje.

G.Einikis teismą įtikinėjo, kad policijoje registravosi nuolat, nė vienos kardomosios priemonės nepažeidė, tyrimui netrukdė. Krepšininkas mano, kad priverstinė kontrolė apsunkina ne tik jį, bet ir jo pažįstamus.

„Gyvenu Karklės kaime, autobusai ten nevažinėja. Man sudėtinga kiekvieną pirmadienį važiuoti į policiją. Tai apsunkina mano draugus, nes neturiu teisių, todėl prašau draugų, kad nuvežtų“, – kalbėjo buvusi krepšinio žvaigždė.

Niekur nedirbantis vidurinį išsilavinimą turintis G.Einikis tikino intensyviai ieškantis darbo, todėl laisvės apribojimai jam trukdo.

J.Narmontienė teismui pateikė pažymą, kad yra registruota Rietavo savivaldybėje, Liolių kaime. Moteris augina dešimtmetę dukrą ir tikina neturinti automobilio. Kelionėms į Klaipėdą niekur nedirbanti J.Narmontienė aiškina neturinti lėšų.

Prokuroras J.Narmontienės prašymui neprieštaravo, tačiau su G.Einikio pareiškimu tikino nesutinkantis. Skandalais pagarsėjęs antrą kartą teisiamas G.Einikis, prokuroro nuomone, gyvenimo būdo nekeičia ir panaikinus apribojimus esą galės ir toliau nusižengti.

Klaipėdos miesto apylinkės teisėja Laimutė Venckuvienė abu kaltinamųjų prašymus vakar patenkino.

Skandalingoji porelė yra teisiama už chuliganizmą. Šių metų gegužę G.Einikis naktiniame klube „Piteris“ sukėlė muštynes, atsisakė sumokėti už išgertą vyną. Aukštaūgį teko išvesti iš baro prievarta. Tuo metu jo draugė J.Narmontienė išplūdo ir rankine aptalžė klubo direktorių.

Baudžiamoji byla, kurioje G.Einikis ir jo draugė J.Narmontienė kaltinami sukėlus muštynes, bus pradėta svarstyti sausio pabaigoje. Porelei gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.