Klaipėdiečiai išrinko vietą kamerai


2008-12-11
Milda Skiriutė
Klaipėdiečiai išrinko vietą kamerai

Uostamiestyje įrengta dar viena vaizdo stebėjimo kamera. Vietą įrenginiui išrinko internetinėje svetainėje balsavę klaipėdiečiai.

Pasisakyti, kur, jų manymu, labiausiai trūksta vaizdo stebėjimo kamerų, gyventojai galėjo tinklalapyje www.saugusmiestas.lt. Jie nusprendė, kad įrenginio labiausiai reikėtų Minijos gatvėje prie pramogų klubo „Paradox“. Šioje vietoje gruodžio pradžioje ji buvo įrengta.

Įrenginys jau spėjo užfiksuoti kelių eismo taisyklių pažeidėją. Į du automobilius įrėžusios mašinos vairuotojas aiškino, kad jis norėjo užbaigti manevrą. Tačiau vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo, kad vyras į sankryžą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Įvykio metu žmonės nenukentėjo, tačiau apgadinti automobiliai ir pristabdytas eismas.

Iš viso mieste sumontuotos 57 vaizdo stebėjimo kameros, iš kurių 30 valdomos nuotoliniu būdu.

Kameros įrengtos tose vietose, kuriose policija užfiksuoja daugiausia viešosios tvarkos pažeidimų. Tikimasi, kad jos padės užtikrinti viešąją tvarką mieste.

Svetainėje www.saugusmiestas.lt galima tiesiogiai stebėti, ką fiksuoja kameros. Pasigrožėti siūloma ir Teatro aikštėje stovinčia šventine eglute.