Klaipėdos mero šeimos įkurtuvės įstrigo


2011-08-09
Lina Bieliauskaitė
Klaipėdos mero šeimos įkurtuvės įstrigo

Uostamiesčio mero įkurtuvių planai įstrigo remonto dulkėse. Darbai, į kuriuos su įkarščiu kibo visa Vytauto Grubliausko šeimyna, pasirodė įgyvendinami ne taip sparčiai, kaip norėtųsi.

"Planavome įsikurti anksčiau – manėme, ištapetuosime vienur kitur, ir viskas", – prisipažino miesto vadovo žmona Inga Grubliauskienė.

Tačiau tarpukariu, 1936-aisiais, Melnragėje pastatytas namas būsimiesiems naujakuriams pateikė nemažai malonių staigmenų.

"Atidengę vieną sieną atradome autentiškas sijas. Pakėlėme dangą ir atradome senąsias grindis – reikia pašveisti, padažyti. Nušlifavome, atnaujinome laiptus, ir jie dabar fantastiškai atrodo, – pasakojo I.Grubliauskienė. – Kai kurie specialiai sendina daiktus, o pas mus viskas – natūraliai sena. Tiesiog žmonės anksčiau to nevertindavo."

Padedami bičiulių, sutuoktiniai faktiškai visus remonto darbus atlieka patys, į šį procesą įtraukti ir mažieji šeimos nariai.

I.Grubliauskienė neslėpė, jog tai ne tik mažesnė finansinė našta, bet ir malonumas būsimųjų namų jaukumą susikurti savomis rankomis.

"Viskas kainuoja. Kita vertus, ir vaikams pravartu pamatyti, kaip tai daroma, bei prisidėti patiems", – įsitikinusi moteris.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė vylėsi, kad įsikurti naujajame būste šeimai pavyks iki mokslo metų pradžios.