Mokamas mašinų stovėjimas – ir degalinėje


2011-03-29
Kristina Paukštytė
Mokamas mašinų stovėjimas – ir degalinėje

Kai kurios uostamiesčio degalinės uždarbiauja ne tik pardavinėdamos degalus, bet ir rinkdamos pinigus už automobilių stovėjimą.

Prie Klaipėdos žvejų kultūros rūmų esančios degalinės "Lukoil" aikštelėje nutarusiems pasistatyti automobilius klaipėdiečiams gali tekti pakloti kelis litus. Čia stovi ženklas, kuriame nurodyta, jog stovėjimas yra mokamas, o pinigus reikia sumokėti degalinės darbuotojams.

Vairuotojai tokiu degalinės lupikavimu piktinasi, tvirtindami, jog tai veikiausiai nelegalu.

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas teigė, jog žemė, kurioje stovi ši degalinė, yra valstybinė, tačiau išnuomota. Šis degalinių tinklas ją išsinuomojo 99 metams.

"Tai nėra nelegalu. Žemė yra išnuomota, vadinasi, priklauso jiems, todėl ir rinkti pinigus už automobilių stovėjimą jie turi teisę. Jei žemė būtų savivaldybės nuosavybė ir ji nebūtų išnuomota, tuomet toks pinigų rinkimas būtų neteisėtas. Įmonei grėstų baudos", – paaiškino V.Karmanovas.

Degalinių tinklo "Lukoil" atstovai pabrėžė, jog tokių priemonių jie ėmėsi, kad sudrausmintų kai kuriuos vairuotojus. Pasak jų, į Žvejų kultūros rūmuose vykstančius renginius atvykstantys vairuotojai dažnai taip sustato automobilius, jog atvažiuojantieji įsipilti degalų ne visada gali išvažiuoti, o apsisukti apskritai neįmanoma.

Rinkliava siekiama atbaidyti vairuotojus, degalinės teritoriją siekiančius paversti automobilių aikštele.