Mokestis už mašinos stovėjimą – internetu


2009-12-29
Milda Skiriutė
Mokestis už mašinos stovėjimą – internetu

Klaipėdiečiai paprasčiau galės pratęsti mėnesinius abonementus už automobilių stovėjimą miesto centre. Kiekvieną mėnesį nebereikės stovėti eilėse.

Nuo sausio 4 d. mėnesiniai abonementai už automobilių stovėjimą miesto centre bus išduodami ne miesto savivaldybėje, o viešojoje įstaigoje "Klaipėdos keleivinis transportas", kuri įsikūrusi S.Daukanto g. 15.

Paprastesnė bus ir jų papildymo tvarka. Anot įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, klaipėdiečiai, besinaudojantys mėnesiniais abonementais už automobilių stovėjimą miesto centre, atvykti į įstaigą privalės tik pirmą kartą.

Atėjęs žmogus turės užpildyti prašymą. Jam bus išduodama elektroninė kortelė, kuri naudojama ir kaip elektroninis bilietas. Pastarasis bus susietas su transporto priemone ir įtrauktas į duomenų bazę.

Klaipėdiečiai galės nepirkti naujos elektroninės kortelės. Tiks ir dabar veikiantys elektroniniai bilietai.

Automobilio savininkui bus išduodamas specialus lipdukas, kurį savininkas turės užsiklijuoti priekinio automobilio stiklo apačioje. Aparatu jį nuskaitę kontrolieriai matys, ar sumokėta už automobilio stovėjimą.

Pratęsti abonementą bus galima viešojoje įstaigoje "Klaipėdos keleivinis transportas", internetu svetainėje www.transportobilietas.lt. Siekiama, kad pratęsti abonementus būtų galima "Lietuvos spauda" kioskuose.

Per mėnesį abonementų automobilių stovėjimui miesto centre įsigyja apie 400 klaipėdiečių.

Tą pačią elektroninę kortelę, kuri naudojama kaip abonementas, galima pildyti ir miesto autobusų bilietais.

"Mėnesinis abonementas už automobilių stovėjimą miesto centre kuriamas jau veikiančio elektroninio bilieto pagrindu. Tad problemų neturėtų kilti", – pabrėžė G.Neniškis.