Nepriklausomybės šventę – trispalvių kalnas


2009-03-12
Jurga Barkauskaitė
Nepriklausomybės šventę – trispalvių kalnas

Dargana nesužlugdė Kovo 11-osios šventės. Daugybė klaipėdiečių žygiavo smagioje eisenoje ir tūkstančiais trispalvių nudažė Jono kalnelį.

Nepabūgę įkyrios šlapdribos miestiečiai popiet užtvindė Lietuvininkų aikštę. Kolonoje su savo atsineštomis ir renginio organizatorių išdalytomis trispalvėmis rikiavosi studentai, moksleiviai, visuomeninių organizacijų, partijų atstovai. Žmonės pasirūpino ne tik vėliavomis – mirgėjo geltoni, žali ir raudoni balionai, trispalvės kepuraitės ir šalikai, jaunimas šventiškai išsidažė skruostus.

Kolona Herkaus Manto ir Tiltų gatvėmis judėjo lydima muzikos. Atlikėjai įsitaisė trijuose įgarsintuose automobiliuose. Iš pirmojo šventišką nuotaiką trimitavo Vytautas Grubliauskas-Kongas, antrajame būgnus nenuilsdama mušė studijos "GROCK" grupė, trečiasis vežė DJ Avierą su palaikymo komanda.

Klaipėdiečiai prie trispalvėmis išpuošto Jono kalnelio kantriai laukė pasirodant žygeivių. Eiseną Atgimimo dainomis pasveikino choras "Aukuras".

Akcijos "Trispalvių kalnas" rengėjai buvo paraginę atsinešti ne tik įprastas vėliavas, bet ir pačių pieštas, sukonstruotas, pasiūtas arba netgi numegztas. Pasiūlymas klaipėdiečiams nepraslydo pro ausis – kai kurie po skėčiais nuo šlapdribos saugojo savo originalius rankdarbius.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirta akcija kulminaciją pasiekė, kai ant trispalvėmis pražydusio Jono kalnelio klaipėdiečiai drauge su Andriumi Mamontovu sušuko: "Geltona, žalia, raudona!". Jaunimo šūksniai ir plojimai privertė svečią pakartoti savo dainą.

Šventinės nuotaikos vakar buvo užliejusios ne tik Jono kalnelį, bet ir Žvejų rūmus, kurie pakvietė į šokių šventę "Gintaro laše – mano Lietuva".