Palangos policija gali likti be vadovo


2009-01-22
Milda Skiriutė
Palangos policija gali likti be vadovo

Palangos policijos pareigūnas, norėjęs pretenduoti į komisariato vadovo postą, įtariamas piktnaudžiavęs tarnyba, sumenkinęs policijos prestižą, pažeminęs pareigūno vardą.

Kurorto policijos Viešosios tvarkos skyriaus vadovui Algimantui Domarkui bylą iškėlė Kriminalinės policijos biuro tyrėjai. Slapta klausydamiesi pareigūno pokalbių telefonu jie nustatė, kad komisaras užtarė pažeidėjus ir patarė, kaip išvengti atsakomybės.

Išsiaiškinta, kad pernai balandį A.Domarkas telefonu vyresniajam patruliui nurodė nebausti už greičio viršijimą sustabdyto 52 metų palangiškio. Tą patį mėnesį giminaičio, kuris neblaivus įvažiavo į savo namo tvorą, žmonai patarė, kad kaltę prisiimtų kitas asmuo. Rugpjūtį A.Domarkas padėjo išvengti atsakomybės dėl nesumokėto kelių mokesčio 24 metų palangiškiui.

Dėl įtarimų pareigūnas nėra nušalintas nuo tarnybos. A.Domarkas nemano, kad yra nusikaltęs. Pareigūnas tvirtino, jog sulaukia daug skambučių su prašymais padėti, tačiau pavaldiniams niekada neliepė pažeidėją paleisti nenubaustą.

A.Domarkas įsitikinęs, jog abejotini kaltinimai pateikti siekiant užkirsti kelią jam pretenduoti į kurorto Policijos komisariato vadovo postą.

„Keista, kad skambučiai įrašinėti balandį, rugpjūtį, o įtarimai pareikšti gruodžio 18-ąją, paskutinę konkurso dieną, kai priimami dokumentai. Kodėl taip ilgai laukta?“ – klausė pareigūnas.

Panaši situacija buvo prieš dvejus metus, kai į pensiją išleistas Palangos policijos komisaras Edmundas Krasauskas. Į jo vietą planuota skirti A.Domarką, bet vėliau pradėtas tarnybinis patikrinimas, jam skirta nuobauda, kurią vėliau panaikino teismas. Palangos komisariatui vadovauti paskirtas Naujoje Akmenėje dirbęs Aurijus Jusys.

Vakar jis pradėjo vadovauti Mažeikių rajono policijos komisariatui. Dabar laikinai kurorto policijos vadovo pareigas eina vadovo pavaduotojas Andrius Grigaitis. Ieškoti nuolatinio vadovo sekasi sunkiai.

Vakar po pietų Klaipėdos apskrities policijos Personalo skyrius nebuvo gavęs nė vienos paraiškos. Šiandien – paskutinė diena, kai priimami dokumentai. Atranka Palangos policijos komisariato vadovo pareigoms užimti vyksta antrą kartą. Pirmosios metu nesulaukta nė vieno kandidato.