Per audrą Klaipėdos gatvės skendėjo tamsoje


2011-08-23
Kristina Paukštytė
Per audrą Klaipėdos gatvės skendėjo tamsoje

Klaipėdą savaitgalį ištikus stichinei nelaimei – staiga ėmus pliaupti lietui bei tvinti gatvėms – miestas skendėjo tamsoje. Gatvių apšvietimą prižiūrintys specialistai tikino, kad įjungti šviestuvų anksčiau nei numatyta jie negalėjo.

Tamsiose gatvėse – žingsnis iki nelaimės

Dienraštis "Klaipėda" rašė, kad penktadienio vakarą uostamiestį užklupo stichija. Tačiau maža to, kad staiga ėmus smarkiai pliaupti lietui mieste įsivyravo visiškas chaosas, jis ėmė skendėti tamsoje. Tą vakarą miesto gatvėmis važinėję vairuotojai tvirtino, jog dėl tamsos iki nelaimės pritrūko labai nedaug.

"Staiga aptemo, smarkiai lijo, tad žmonės kaip išprotėję ėmė bėgti į gatvę. Juos visiškai suprantu, jie bandė slėptis nuo liūties. Tačiau dėl tamsos žmonių nebuvo įmanoma įžiūrėti. Matomumas buvo labai prastas. Gerai, kad neįvyko skaudžių nelaimių", – prisiminė vienas vairuotojų.

Jis įsitikinęs, jog miestą ištikus ekstremaliai situacijai pirmiausia turėjo būti pasirūpinta apšvietimu. Tačiau šviestuvai gatvėse nebuvo įjungti.

Kad apšviestumas tą vakarą mieste išties buvo prastas, pripažino ir už apšvietimo įjungimą atsakingos bendrovės "Gatvių apšvietimas" darbuotojai.

"Pats buvau mieste ir mačiau, kad situacija prasta, tačiau net ir tokiomis ekstremaliomis situacijomis įjungti apšvietimo anksčiau, nei numatyta sutartyje su uostamiesčio savivaldybe, negalime", – patikino šios bendrovės Eksploatacijos skyriaus viršininkas Laimis Šakalys.

Jis teigė, jog savivaldybė lyjant ar esant rūkui leidžia apšvietimą įjungti tik 20 min. anksčiau nei numatyta grafike.

L.Šakalys pabrėžė, jog penktadienį siaučiant audrai šviesa mieste buvo įjungta prieš 21 val.

"Ir taip įjungėme apšvietimą anksčiau, nes šiaip turėtume tai padaryti apie 21.30 val. Mes įjungti apšvietimą galime bet kada, tačiau savivaldybė itin taupo, dėl to negalime savivaliauti. Žinoma, blogai, kad taip taupoma žmonių sąskaita, bet nieko pakeisti negalime", – paaiškino pašnekovas.