Po skundų pažadėjo skaldos


2008-09-06
Jūratė Klusaitė
Po skundų pažadėjo skaldos

"Gyvename lyg Marse, nors priklausome miestui" - taip savo situaciją komentuoja Šienpjovių gatvės gyventojai, besipiktinantys jau dešimtmetį nepradedamais elementarios gerovės kūrimo darbais.

Turi pasitikti medikus

Paupio kvartalo kelių gatvių gyventojai skundžiasi neteisybe - beveik visas rajonas yra apleistas: nėra kanalizacijos ir vandentiekio, gatvės žibintų, keliai neišasfaltuoti.
"Vaikai negali vaikščioti gatvėmis, svečiai į mus žiūri kaip į marsiečius. Ir jokių perspektyvų - dešimt metų mums viskas žadama ir dešimt metų - nieko. Nesuprantu, kodėl gretimoje gatvėje kelias jau antrąkart grindžiamas, o pas mus - purvynai", - stebėjosi Šienpjovių gatvės gyventojas Gintautas Ščavinskas.

Pabodo žmonėms klaidžioti tamsoje. "Kai iškviečiame greitąją, turime patys eiti prie kelio ir pasitikti medikus, nes nėra apšvietimo - jie nemato, kur važiuoti", - piktinosi jau keletą metų į savivaldybę dėl šių problemų vaikščiojanti Natalija Kovalenko.

Investavo du milijonus

Į Paupio rajoną savivaldybė prieš kelerius metus jau investavo du milijonus litų, tačiau su šio kvartalo gyventojais susitikęs Vidmantas Plečkaitis negalėjo išsamiai pasakyti, kur tiksliai šie pinigai panaudoti.

Kai kurie gyventojai mano, jog pinigai "nuėjo" į kitą rajono dalį, kurią Spindulio ir Saulės gatvės gyventojai vadina naujųjų lietuvių kvartalu.

"Čia sutvarkytas ir gatvių apšvietimas, ir asfaltas. Galbūt tai ir yra tie milijonai, o gal jie iš viso neturėjo fizinės išraiškos - galėjo būti investuota tik į planus", - aiškino V.Plečkaitis.
Savivaldybės atstovė Violeta Staskonienė teigė, jog Paupio kvartalo rekonstrukcija numatyta dar negreitai. Jį numatoma tvarkyti tik po Tauralaukio, Smeltės ir kitų rajonų. Šiame sąraše Paupys - tik penktoje vietoje.

Siūlė burtis į bendriją

Tačiau kai kurias problemas savivaldybės atstovas pažadėjo išspręsti per kelias savaites. "Grečiausiai padaromi darbai - gatvės greideriavimas ir apšvietimas. Skaldą atvežti ir išgrįsti gatves galima per savaitę dvi, o pirmieji žibintai, tikiuosi, bus jau pakabinti praėjus trims savaitėms - dar reikia aiškintis situaciją su bendrove VST", - preliminarias datas įvardijo V.Plečkaitis.

Tikimasi, jog prie darbų prisidės ir šalia esanti įmonė "Klaipėdos mediena", kuri esą pažadėjo nemokamai atvežti skaldos. Tačiau V.Plečkaitis siūlė žmonėms įsteigti bendriją - tikriausiai tada ir kanalizacijos bei vandentiekio reikalai pajudėtų greičiau.