Pokštas valdininkus privertė sunerimti


2009-04-02
Virginija Spurytė
Pokštas valdininkus privertė sunerimti

Nekalti dienraščio “Klaipėda” žurnalistų pokštai balandžio 1-osios proga vakar sukėlė ir džiaugsmo bangą, ir paniką.

Dienraštyje vakar buvo išspausdintas straipsnis “Skaitikliai pinigų neberinks”. Jame pateikta informacija, kad klaipėdiečių "velnio automatais" vadinami stovos skaitikliai yra nelegali statyba ir juos reikės nugriauti, tėra apgaulė.

Tačiau pateikta žinia savivaldybėje sukėlė paniką, nes kai kurie valdininkai sulaukė skambučių iš banko, kuris suteikė galimybę už stovos skaitiklius išsimokėti palankomis sąlygomis. Banko darbuotojai teiravosi, ar savivaldybė tikrai privalės nugriauti stovos skaitiklius ir koks pasirašytos lizingo sutarties likimas.

Apgaulinga informacija patikėjo ir klaipėdiečiai, kurie ėmė teirautis, kaip atgauti į neva nelegaliai pastatytus stovos skaitiklius sukištus pinigus už automobilių stovėjimą, kas kompensuos sumokėtas baudas. Įspūdį, kad stovos skaitikliai bus nugriausti, sustiprino tai, jog kai kurie klaipėdiečiai matė, kaip buvo išmontuojamas vienas šių įrenginių. Tačiau jis viso labo buvo tik sugedęs.

“Klaipėdoje” buvo išspausdinti dar du straipsniai, prasilenkiantys su tiesa: “Delfinų kalba – nebe paslaptis” ir “Ežere rado karalienės skulptūrą”.

Balandžio 1-ąją pokštavo ne tik žiniasklaida, bet ir valdininkai.

Klaipėdos savivaldybė vakar išplatino pranešimą, kad nuo balandžio 2 dienos uostamiestyje baigiamas šildymo sezonas. Tokį įsakymą esą pasirašė Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė, pavaduojanti sergantį savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių. Tačiau jis vakar visą dieną buvo darbe.

Vėliau savivaldybė informavo, kad šildymo sezono artimiausiu metu baigti neketinama.