Prokuroras vairavo neblaivus


2009-03-12
Daiva Janauskaitė
Prokuroras vairavo neblaivus

Pakeliui pas sergančią mamą važiavęs Klaipėdos apygardos skyriaus vyriausiasis prokuroras policininkams įkliuvo vairavęs neblaivus.

Oficiali šalies kriminalinių įvykių suvestinė informavo, kad kovo 10 d. prieš šešias vakaro Šilalės rajone, Balsių kaime pareigūnų buvo sustabdytas automobilis "Nissan X-Trail". Jo vairuotojas buvo neblaivus. Alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, vyras įpūtė 1,72 promilės alkoholio garų.

Vairuotojas prisistatė esąs Klaipėdos apygardos prokuratūros skyriaus vyriausiasis prokuroras, gimęs 1966 metais. Suvestinėje skelbiami tik prokuroro inicialai R. B. Jie sutampa tik su prokuroro Remigijaus Bėtkio duomenimis. Yra ir daugiau sutapimų, leidžiančių įtarti, kad būtent šis žmogus vairavo neblaivus. R.Bėtkis dažnai lanko Tauragėje gyvenančią ligotą mamą.

Pasak prokuratūros darbuotojų, antradienį jis nedalyvavo prokuratūros darbuotojams organizuotoje ekskursijoje į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų, bet išskubėjo į Tauragę pas sergančią mamą. Kolegų teigimu, darbe R.Bėtkis buvo blaivus.

Vakar kalbintas vyriausiasis Klaipėdos apygardos prokuroras Ignas Laucius labai stebėjosi, kad būtent šis pavaldinys vairavo neblaivus. Viršininkas negalėjo įsitikinti, ar informacija teisinga, nes R.Bėtkio telefonas vakar buvo išjungtas.

"Sunku net patikėti. Jis tikras blaivininkas ir pasižymėjęs, kaip visada tik teisingai besielgiantis žmogus. Nesuprantu, kas atsitiko žmogui", – stebėjosi I.Laucius.

Vyriausiasis prokuroras teigė, kad pavaldinys neišvengs administracinės atsakomybės ir galbūt generalinio prokuroro rūstybės.

R.Bėtkis iki šiol nuobaudų neturėjo ir aktyviai siekė karjeros.

Šis prokuroras kolegoms anksčiau ne kartą yra minėjęs, kad turėjo aštrų konfliktą su Šilalės rajono policininkais.