Reidas – be promilių matuoklių


2009-12-29
Asta Aleksėjūnaitė
Reidas – be promilių matuoklių

Ilgasis šventinis savaitgalis virto tikru darbymečiu pajūrio policijai. Tačiau Palangoje organizuotą reidą sutrikdė tai, kad policininkai neturėjo aparatų alkoholio promilėms matuoti.

Išlaipino ir išsivežė

Šventojoje naktį iš šeštadienio į sekmadienį policijos ekipažo sustabdyti klaipėdiečiai nustebo, kad pareigūnai neturėjo alkoholio matuoklio.

"Automobilį sustabdęs policininkas įtarė, kad mūsų mašinos vairuotojas yra neblaivus. Pareigūnas pareiškė, kad vairuotoją vežasi į areštinę. Likome sėdėti kelkraštyje stovinčioje mašinoje", – savaitgalio nuotykius pasakojo viena ekipažo narių.

32-ejų metų klaipėdietis Tomas tikino, kad jį sustabdę policininkai vis įtikinėjo prisipažinti, jog yra išgėręs.

"Jei įtaria, kad gėriau, tegul tikrina. Kodėl mane vis vertė prisipažinti?" – piktinosi vyras.

Dirbo šeši ekipažai

"Areštinės pareigūnas neminėjo, pasiūlėme nuvažiuoti iki nuovados. Kartu dirbęs kolega mandagiai elgėsi su vairuotoju. Ir pastarojo elgesys nekėlė problemų. Taip jau nutiko, kad pusė komisariate buvusių alkoholio matuoklių buvo išvežti į Vilnių patikrinti. Kas pusmetį juos privalu tikrinti", – apie situaciją kalbėjo Palangos komisariato viršininkas Jurgis Kažys.

Sustabdytas klaipėdietis patvirtino, kad net nuvežtas į nuovadą jis nebuvo patikrintas.

"Matuoklio ir ten neatsirado, tuomet pareigūnai iškvietė kitą ekipažą. Šis taip pat atvažiavo be matuoklio. Tai man pasirodė labai keista – reidą organizavęs komisariatas ekipažus išsiuntė dirbti be matuoklių", – kalbėjo Tomas.

Savaitgalio naktį Palangoje ir Šventojoje dirbo šeši policijos ekipažai.

Ruošiasi Naujųjų sutikimui

J.Kažys savo ruožtu tvirtino, kad į sostinę išgabenti alkoholio matuokliai privalomai tikrinami pagal nustatytą datą. Jau šiandien jie parvežami į Palangą.

"Negalime pasakyti, kad dirbta veltui. Reido metu nustatyti 7 viešosios tvarkos pažeidimai. Ne tik šis šventinis savaitgalis buvo įtemptas, teks atkreipti dėmesį į neblaivius vairuotojus ir per artėjančias šventes. Naujųjų sutikimui į pajūrį suplūsta visa Lietuva. Jau ruošiamasi kitam ilgajam savaitgaliui", – tikino J.Kažys.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Albino Strumylos teigimu, artėjančiomis poilsio dienomis uostamiestyje panašių incidentų neturėtų nutikti.

"Patrulių rinktinė turi 15 matuoklių. Kelių policijos biure po visą vadinamąjį komplektą turi kiekvienas ekipažas. Situacija Palangoje galėjo nutikti tik dėl to, kad matuokliai dar nebuvo pargabenti iš Vilniaus, nes buvo daug šventadienių", – tikino A.Strumyla.