Suimtas auklėtinis


2009-04-02
Daiva Janauskaitė
Suimtas auklėtinis

Po sekmadienį vaikų globos namus „Smiltelė“ sukrėtusio girtų auklėtinių pogromo pradėtas ikiteisminis tyrimas globotinių atžvilgiu. Kito tyrimo tikslas – išsiaiškinti, ar suaugusieji tinkamai atliko savo pareigas.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido dviem mėnesiams suimti šešiolikmetį globos namų auklėtinį, kuris sekmadienį būdamas apsvaigęs su mačete rankose vaikėsi auklėtoją, daužė sienas, langus ir buitinę techniką. Tai ne vienintelis šio paauglio įvykdytas nusikaltimas, vaikinas nelanko mokyklos, vagiliauja, girtauja, plėšikauja.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas turėtų užkirsti kelią vaikų savivalei globos namuose „Smiltelė“. Įtariamas bus ne tik vakar suimtas nepilnametis globotinis. Maždaug dešimčiai tų pačių globos namų auklėtinių ketinama taip pat pateikti įtarimus bei skirti kitas kardomąsias priemones.

Sekmadienio įvykis tapo paskutiniu lašu ne tik 4-ojo policijos komisariato pareigūnams, kuriems šių globos namų auklėtinių išdaigos jau seniai yra tapę tikru galvos skausmu. Klaipėdos apskrities administracija – šių globos namų steigėja – pradėjo savo tarnybinį patikrinimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti, kodėl „Smiltelėje“ susidarė nenormali situacija.

Nors šios globos įstaigos auklėtiniai ne pirmą kartą kelia grėsmę kartu gyvenantiems vaikams bei darbuotojams, pranešti apie šiuos faktus policijai neskubama.

Šiandien apskrities viršininko administracijos vadovai ketina susitikti su globos namų darbuotojais. Be to, susitikti su jais nori ir globotiniai. Gali būti, kad šio susitikimo metu vaikai atskleis skriaudas, kurias patiria ne tik iš linkusių nusikalsti globotinių, bet ir suaugusiųjų.

Apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas tikino ketinąs sužinoti tikrąją tokios netvarkos globos namuose priežastį ir imtis radikalių priemonių jai ištaisyti.