Šunį užtalžė dėl papjautos ožkos


2011-08-23
Daiva Janauskaitė
Šunį užtalžė dėl papjautos ožkos

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai tiria žiauraus elgesio su gyvūnu atvejį. Įtariamoji – šuns, kuris užgraužė ožką, šeimininkė.

Sekmadienį pareigūnai važiavo į Stančaičių kaimą, Endriejavo seniūnijoje ir iškasė miško proskynoje daugiau nei prieš savaitę užkastą šio kaimo gyventojos šunį.

Pareigūnai gavo skundą, kuriuo pranešta, kad 57-erių šio kaimo gyventoja užtalžė savo vienerių metų vilkšunį.

Policininkai išgabeno gaišeną tirti veterinarams.

Rugpjūčio 11 d. kaimo žmonės girdėjo, kaip siaubingai cypė mušamas šuo.

Tikriausiai šeimininkė, daužydama jį pagaliu, taip baudė gyvūną už tai, kad naktį nutrūkęs nuo grandinės jis papjovė nuomininko ožką. Rytą ožka rasta negyva.

Smarkiai sumuštas šuo leisgyvis gulėjo prie būdos, o vėliau jis dingo. Dar vėliau miško proskynoje kaimynai aptiko kasinėtą žemę ir rado ten užkastą vilkšunį.

Kaimynų teigimu, nudobtas vilkšunis buvo labai piktas, šeimininkų nuolat laikytas pririštas, bet žmonių niekada nenuskriaudė.

Stančaičių seniūnaitis Povilas Vainius parodė pareigūnams, kur užkastas uždaužytasis šuo ir matė kruviną keturkojo snukį bei žiauriai sumaitotą žandikaulį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Ar šeimininkė bus baudžiama, priklausys nuo veterinarų išvadų apie šuns nugaišimo priežastį.