Tikrintojai suksis keturiolikoje įstaigų


2009-03-31
Virginija Spurytė
Tikrintojai suksis keturiolikoje įstaigų

Tikrintojų dėmesio šiemet sulauks keturiolika savivaldybės įstaigų ir skyrių, kurie naudoja biudžeto lėšas. Juose bus atliekamas vidaus auditas.

Šiuo metu tikrintojai skaičiuoja, ar teisingai skirstomos Specialiojo daugiabučių namų savininkų bendrijų rėmimo fondo lėšos. Jos skiriamos toms bendrijoms, kurios renovuoja daugiabutį namą.

Veiklos auditas atliekamas vaikų ir jaunimo klube „Žuvėdra“ bei Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriuje. Šis tikrinamas todėl, kad stengiamasi išsiaiškinti, kaip išduodamos licencijos supirkti netauriųjų metalų laužą, skirtą realizuoti.

Anot savivaldybės Centralizuotos vidaus audito tarnybos vedėjos Meilutės Laknerienės, šiemet taip pat bus patikrintas ir Civilinės metrikacijos skyrius. Audito tikslas – nustatyti, kaip skyriaus darbuotojai vykdo jiems pavestas užduotis.

Tikrintojų akiratyje bus ir sanitariniam miesto valymui skirtos lėšos. Auditoriai skaičiuos, ar teisingai už atliekamus darbus pinigai paskirstomi miesto gatves valančiai bendrovei „Specialus autotransportas“, šaligatvius ir želdinius prižiūrinčiai įmonei „Klaipėdos želdiniai“ bei paplūdimius valančiai bendrovei „Žalina ir partneriai“.

Audito tarnyba šiemet tikrins, kaip savivaldybėje vykdomos privatizavimo procedūros.

Didelis dėmesys bus skiriamas ir švietimo įstaigoms. Bus tikrinama, kaip mokyklose teikiama privaloma paslauga – psichologinė pagalba moksleiviams.

Veiklos auditas bus atliekamas Klaipėdos miesto sporto centre, lopšeliuose-darželiuose „Versmė“ ir „Pušaitė“, Vydūno mokykloje, Vaikų krizių centre, Švietimo įstaigų ūkio tarnyboje, nes dėl pastarosios veiklos, anot M.Laknerienės, gauta signalų.

Pernai iš keliolikos atliktų auditų du baigėsi skandalingai. Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrai buvo perduota audito dėl Rimkų gatvės tiesimo medžiaga, nes tikrintojai nustatė galimą lėšų švaistymą.

Kapinių priežiūros tarnyboje atliktas auditas iš kėdės išvertė tuometę jos vadovę Iną Kichtenkienę.