Uostas išlaikė regatos egzaminą


2010-02-12
Kristina Paukštytė
Uostas išlaikė regatos egzaminą

Didžiųjų burlaivių regatos "The Tall Ships' Races Baltic" metu itin svarbus darbas teko uosto kapitonui Viktorui Lukoševičiui. Tik jo pastangų ir puikaus darbo dėka uoste išvengta incidentų.

V.Lukoševičius tikino, jog koordinuoti uosto darbą regatos metus nebuvo itin sudėtinga, nes tiek uoste veikiančios kompanijos, tiek darbuotojai buvo geranoriški, vieni kitiems padėjo.

"Ypač sunku nebuvo, nes visi labai teisingai suprato šios šventės esmę ir geranoriškai bendradarbiavo. Labai daug dirbo uosto dispečerinės darbuotojai, o locmanai dirbo be poilsio ir be jokio atlygio. Tai džiugina. Toks visų supratimas bei bendro tikslo siekimas ir padėjo, kad regatos laivai sklandžiai patektų į mūsų uostą. Visi žinojo, jog tai viso miesto šventė, todėl padėjome vieni kitiems, kiek galėjome", – prisiminė V.Lukoševičius.

Kapitonas teigė, jog regata uosto darbo itin nesutrukdė – kai kurių bendrovių laivams, norintiems įplaukti ar išplaukti iš uosto, teko šiek tiek luktelėti, tačiau dėl to jokių priekaištų nesulaukta.

V.Lukoševičius prisiminė, kaip prieš pat šventę į Klaipėdą atvykę regatos vadovai netikėjo, jog toks mažas uostas sugebės tinkamai priimti burlaivius.

"Jie sakė, kad tai neįmanoma, nes mūsų uostas pernelyg mažas, tačiau vėliau visi džiaugėsi ir dėkojo už sklandų darbą. Regatos priėmimas mums buvo tikras egzaminas, kurį išlaikėme. Mums tikrai viskas pavyko puikiai, jokių nesusipratimų nebuvo", – dalijosi įspūdžiais V.Lukoševičius.

Tiesa, uosto kapitonas apgailestavo, kad šventės dienomis Klaipėdoje visiškai nebuvo vėjo, tad didieji laivai negalėjo pademonstruoti viso savo grožio.