Už kapojimą kirviu – iki gyvos galvos


2010-03-18
Daiva Janauskaitė
Už kapojimą kirviu – iki gyvos galvos

Kvaišalų dozei pritrūkęs pinigų narkomanas įširdo ant senyvų giminaičių ir užkapojo juos kirviu. Trečiadienį už dvigubą žmogžudystę jam skirtas įkalinimas iki gyvos galvos.

Išliejo įtūžį smūgiu

Negailestingą nuosprendį palydėjo nuteistojo 22 metų Piotro Gervino mamos rauda. Verkė ir nužudytųjų giminaičiai.

Vedamas iš teismo salės nuteistasis pyktį išliejo ant jį filmavusio vienos televizijos operatoriaus. Priekyje surakintomis rankomis jis trenkė per kamerą ir nulaužė apšvietimo lempą.

Po 150 tūkst. litų neturtinės žalos priteista abiejų nužudytųjų vaikams. Tačiau vargu ar šie pinigai kada nors pasieks nukentėjusiuosius, nes jaunas narkomanas jokių turtų užgyventi nespėjo, o kalėdamas jis neuždirbs nė menkos priteistos sumos dalies.

Dingo pinigai ir grandinėlė

84 metų Afanasijus Mikulinas pernai kovo viduryje po širdies operacijos baigė gydymą reabilitacijos įstaigoje. Senolis sveiko, jautėsi neblogai. Dukra kasdien jam skambindavo ir aplankydavo namuose.

A.Mikulinas dešimtmetį gyveno su pora metų jaunesne Jelena Žavoronkova.

Pernai kovo 20 dieną senolio dukra nuo pat ryto bandė prisiskambinti tėvui, tačiau nei namų, nei mobiliuoju telefonu jis neatsiliepė. Vakare, kai tėvas neatidarė buto durų, moteris nuėjo į policiją ir pasidalijo su pareigūnais savo nerimu.

Policininkai įėjo į butą ir rado abu senukus užkapotus kirviu.

Iš buto buvo dingęs seno modelio mobiliojo ryšio telefonas, 3 tūkst. litų bei brangi J.Žavoronkovos aukso grandinėlė su sentikių kryželiu.

Pinigų reikėjo dozei

Pareigūnai iškart įtarė, kad aukos žudiką pažinojo ir įsileido pačios. Įtarimai krito ant A.Mikulino sesers anūko narkomano P.Gervino.

Vėliau paaiškėjo, kad jis atėjo pas giminaitį pasiskolinti pinigų. Tačiau vaikinas dar buvo negrąžinęs ankstesnės skolos, todėl senolis nesutiko duoti 100 litų.

P.Gervinas čiupo nuo stalo virtuvinį peilį ir badė juo senuko kūną, kol peilis nulūžo. Sužeistas A.Mikulinas nuėjo į vonią, kur laikė kirvį, ir ketino apsiginti, tačiau žudikas jį atėmė ir juo užkapojo abu senukus.

Viena pagrindinių liudytojų byloje tapo pilnametystės dar nesulaukusi buvusi P.Gervino draugė. Ji prisiminė, kad pernai vieną kovo mėnesio dieną pas ją užsukęs Piotras pasiūlė už šimtinę nusipirkti iš jo auksinę grandinėlę su kryželiu.

Tai buvo labai naudingas sandėris, nes už tokį papuošalą parduotuvėje ji būtų sumokėjusi ne mažiau nei porą tūkstančių litų. Sentikių kasdien nešiojamą kryželį su maldos žodžiais bei grandinėlę mergina padovanojo mamai.

Po dienos paauglė ir jos mama pamatė per televiziją reportažą apie du žiauriai nužudytus senukus ir suprato, kad pusvelčiui pirko nusikaltimo aukos religinę relikviją. Užuot nuėjusi į policiją, moteris nuskubėjo į lombardą ir už pusšimtį litų pardavė grandinėlę.

Svaigintis pradėjo nuo klijų

Pagrobtus iš senukų pinigus tą pačią dieną žudikas išleido ne tik brangiems sportiniams rūbams, bet ir švaistėsi važinėdamas taksi, puotavo kavinėse, "vaišino" draugus narkotikais.

Kai pareigūnai pagavo žudiką, pinigų jis nebeturėjo. Jau kitą dieną atvestas į teismą suėmimo sankcijai jis atėjo vilkėdamas nebe naujaisiais, o svetimais, senais sportiniais drabužiais.

P.Gervino mama ir patėvis tikino teismą, kad sūnus yra gero būdo, bet klystkeliais nuėjo per blogus draugus. Bėdos dėl šio žmogaus elgesio prasidėjo dar tada, kai jam tebuvo 10 metų. Klijų uostymas tapo pirmu svaiginimosi būdu, o netrukus paauglys perėjo prie stipresnių kvaišalų.

Mama bergždžiai bandė sūnaus elgesį taisyti išsiųsdama jį į Vėliučionių nepilnamečių socializacijos centrą, o vėliau ir gydyti nuo narkotinės priklausomybės.