Varnių aiškiaregės pranašystės žeria mįsles


2011-12-23
Asta Aleksėjūnaitė
Varnių aiškiaregės pranašystės žeria mįsles

Tiksliomis pranašystėmis garsėjanti aiškiaregė Regina Šakinienė artėjantiems metams pranašauja daugybę pokyčių. Ne vieno klaipėdiečio likimą nuspėjusi moteris regi ir praėjusią savaitę uostamiestį sukrėtusios žmogžudystės atomazgą.

Žudikas bus surastas

„Viskas išaiškės iki tol, kol keturios saulės užtekės“, – laikydama ranką virš 27-erių Aido Paulavičiaus nuotraukos ištarė R.Šakinienė.

Tragedija viename Naujakiemio gatvės name, kaip spėjama, įvyko naktį iš gruodžio 15-osios į 16-ąją. 48-erių Juditos Paulavičienės kūnas be galvos buvo rastas jos bute.

Gruodžio 31-ąją turėjusi atšokti savo vestuves, moteris buvo nužudyta, o vonioje jai buvo nupjauta galva. Jos kriminalistai nerado iki šiol.

Policija jau visą savaitę ieško nežinia kur pradingusio moters sūnaus A.Paulavičiaus. Pranešama, kad vyras gali būti pavojingas, bei prašoma jį atpažinus nedelsiant pranešti policijai.

„Jis niekur nedingo. Greitu laiku sužinosime, kur jis yra. Atsakymą atneš moteris kaštoniniais plaukais. Ji nėra jam artima“, – pasakojo R.Šakinienė.

Motinos maldos išsipildė?

Paprašyta atskleisti žmogžudystės aplinkybes, R.Šakinienė nebuvo informuota, kaip atrodė auka, tačiau aiškiaregė po kelių minučių pasakė, kad mato moterį šviesiais plaukais.

„Labai daili moteris, matyti, kad buvo talentingas ir dvasingas žmogus. Kažkodėl ją regiu su raiščiu ar skarele ant burnos“, – kalbėjo R.Šakinienė.

Sūnaus nužudyta J.Paulavičienė dirbo vienoje uostamiesčio kirpykloje ir kartais moterims dailindavo nagus. Tuomet ji dėvėdavo kvėpavimo takus dengiančią kaukę.

„Ji sako, kad sūnus yra uždara siela. Tačiau motinai siaubą varė tai, apie ką jis mąstydavo. O tai, kas nutiko, buvo akimirksnio reikalas. Jį kankina baimė. Baime buvo persmelkta ir mama. Man sakoma, kad nebūtų buvę minčių, nebūtų ir darbo. Lyg girdėčiau žodžius: „Tu tik galvoji, mama, o tavo vaikas vykdo“, – mįslingai kalbėjo aiškiaregė.

Moteris tikino, kad karštai Dievo pagalbos dėl sūnaus prašiusi J.Paulavičienė esą maldose galėjo užprogramuoti savo lemtį.

„Ji juk vis kartojo: „Dieve, geriau jau man nutinka kas blogo, nei kitiems“. Ratas užsidarė ir jos maldos išsipildė. Ji maldose aukojosi“, – tvirtino aiškiaregė.

Sūnus turėjo bendrininkų?

R.Šakinienės teigimu, motiną nužudęs sūnus niekur iš šalies nespėjo pabėgti. Tačiau aiškiaregė įžvelgė, kad A.Paulavičius galėjo turėti bendrininkų.

„Jis savo likimą jau nusprendė, jis save jau pasmerkė. Niekam žalos jis nepadarys. Tačiau baisiausia tai, kad turi patarėjų. Jis klausė, ką daryti jam su savo gyvenimu, ir kažkas įteigė, kad artimas žmogus kenkia“, – regėjimais dalijosi R.Šakinienė.

Būrėja spėjo, kad žudikas bendravo su vyru ir moterimi.

„Regiu, kaip jis sėdi ir klausosi to kito vyro, kuris jam įteiginėja, ką reikia padaryti“, – tikino R.Šakinienė.

Moteris įtarė, kad žudikas galėjo vartoti kvaišalus.

„Mano akyse – jo žvilgsnis su pašaipa, tarsi šaipytųsi iš tų, kurie jo ieško. Tarsi jis būtų labai netoliese, artimoje aplinkoje ir bandytų savo likimą – pagaus jį kas ar ne“, – kalbėjo aiškiaregė.

Kaukolė neleis pabėgti

Po kraupios žmogžudystės uostamiestyje sklandė slogios nuotaikos – kol žudikas nėra sugautas, Klaipėdoje nesaugu.

„Matau, kad jis slepiasi atokioje vietoje, kur nėra žmonių. Tačiau jis renkasi tas vietas, kurias gerai žino. Jis ten yra buvęs, ir artimieji turėtų apie tai pagalvoti. Tačiau ilgai vienoje vietoje neužsibūna“, – žmogžudžio pėdsakus mėgino aiškintis R.Šakinienė.

Moters nuomone, J.Paulavičienės nužudymo byla bus atskleista.

„Jis pats išlįs į viešumą ir labai greitai apie jį bus pranešta. Viskas pasibaigs, ir vyras bus nuteistas iki to laiko, kol keturios saulės užtekės, turiu omenyje keturis metų laikus. Pirmoji žinia, kur jis yra, ateis pavasarį“, – tikino R.Šakinienė.

Paklausta, kaip sūnus atsikratė motinos galvos, aiškiaregė teigė, kad ji vis dar su juo.

„Jis į užsienį nepabėgs, kaukolė jam neleis. Pasmerkęs save žmogus niekur negali pabėgti“, – tikino R.Šakinienė.

Kiesams – perspėjimas

R.Šakinienė iki šiol pamena buvusio „Mažeikių naftos“ vadovo, jo sūnaus ir vairuotojo nužudymo, įvykdyto dar 2000-ųjų liepą, aplinkybes.

„Iki šiol širdyje nešiojuosi tą jausmą, kai viską suvoki, kas žmonių laukia, o negali padėti. Mes negalime pakeisti žmogaus likimo“, – tikino moteris.

Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir jų vairuotojo kūnai be galvų buvo aptikti miške netoli Panevėžio 2001 m. lapkritį. Tačiau atskirai paslėptų aukų galvų nepavyko surasti iki šiol. Žmogžudystės vykdytojus – Panevėžio „Tulpinių“ gaujos narius – teismas nuteisė.

R.Šakinienė tikino, kad aukos anuomet nepaklausė jos perspėjimų.

„Jie atvažiavo kelios savaitės iki įvykio. Aš jiems sakiau, kad kas beatsitiktų, netikėkite uniformomis vilkinčiaisiais, o jie pasitikėjo. Žinojau, kad tai nutiks sutinkant sūnų. Perspėjau nevažiuoti nepažįstamu keliu“, – tikino R.Šakinienė.

Tėvas ir sūnus Kiesai bei jų vairuotojas dingo tądien, kai į Vilnių lėktuvu iš Londono parskrido sūnus. Bylos duomenimis, mažeikiškių automobilį jau grįžtant namo kelyje sustabdė policijos pareigūnais apsimetę „tulpiniai“. Grasindami ginklais užpuolikai išlaipino mažeikiškius iš automobilio, surakino antrankiais ir kitu automobiliu nugabeno į sodybą Panevėžio rajone. Čia aukos buvo kankinamos tol, kol išdavė savo turėtų banko kortelių kodus.

R.Šakinienė prisiminė, kad po įvykio ji sulaukė bylą tiriančių pareigūnų vizito.

„Pareigūnai klausė, kur tos galvos. Žinojau, kad kažkur netoliese. Mintyse vis sukosi latviškas miestelis. Tačiau taip ir nesuradome. Vėliau išgirdau priekaištų, kad suklaidinau tyrėjus. Visa tai iki šiol man – baisiausias prisiminimas“, – atviravo moteris.

Ieškojo melagingai dingusio

47-erių R.Šakinienė jau daugiau nei dešimtmetį gebėjimu nuspėti ateitį ar nusakyti žmogaus ligas garsėja ne tik Vakarų, bet ir Šiaurės Lietuvoje. Aiškiaregės pagalbos nesigėdi kreiptis ir painius nusikaltimus narpliojantys kriminalistai.

„Bet būna ir kuriozinių situacijų. Viena televizijos laida atsiuntė neva brolio pasigedusius giminaičius. Tačiau aš jiems iškart pasakiau, kad brolis sėdi namuose. Ir nereikia manęs tikrinti. Aš – žemaitė, drožiu viską į akis“, – neslėpė R.Šakinienė.

Tačiau moteris prisipažino, kad į artimųjų ateities vingius ji stengiasi pažvelgti kuo rečiau.

„Negalima tuo piktnaudžiauti. O tuo labiau negalime keisti likimo. Aš žinau tik tiek apie savo likimą, kad netrukus gyvensiu nebe viena, vaikai daug pasieks, nors kiti metai bus gana sunkūs ir turėsime vienas kitą palaikyti“, – apie savo, dukros ir dviejų sūnų likimus kalbėjo R.Šakinienė.

2012-aisiais gims genijai

Jaunosios mamos, kurios svajoja susilaukti vaikų, turėtų susimąstyti, nes, pasak R.Šakinienės, kitais metais gimsiantys vaikai gali būti apdovanoti ypatingais sugebėjimais.

„Kiti metai bus didžiojo virsmo metai. Bus audringi metai. Mes visi keisimės, tačiau į gera. Nebus tiek svarbus materialumas, norėsis kurti, bus daug naujovių. 2012-aisiais gims daug genijų, kurie vėliau gerokai pakeis mūsų gyvenimą“, – kalbėjo R.Šakinienė.

Aiškiaregė tikino, kad pastaruoju metu žmonės nustojo pagalbos prašyti finansiniais klausimais.

„Ateina labai pasimetę, ieškantys dvasios ramybės. Kreipiasi ir daug pasiekę gyvenime, tačiau viduje jaučiantys tuštumą. Dauguma ieško patarimo dėl meilės reikalų“, – pasakojo R.Šakinienė.

Anksčiau Skuodo rajone Aleksandrijoje gyvenusi R.Šakinienė prieš dešimtmetį išsikėlė gyventi į Varnius.

"Visą informaciją apie žmogaus ligas, jo gyvenamąją vietą ir tai, kas jį kankina, parodo jo aura. Kaip paveikslėlyje matau, kaip žmogus gyvena, kiek vaikų turi, ar kokių augintinių yra. Matau visą jo organizmą, kaulus, venas, kraujagysles, visus organus“, – pasakojo aiškiaregė.

Moteris prisipažino, kad prieš dešimtmetį ne taip gerai žinojo ligų pavadinimus, o bėgant laikui ir bendraudama su žmonėmis ji išmoko jas diagnozuoti.

Ligas lemia emocijos

„Tačiau reikia nepamiršti, kad visos ligos yra ne prigimtinės ar paveldimos, jos įgyjamos ir nulemtos mūsų emocijų. Dabar žmonės itin skundžiasi širdies ligomis. Tai reiškia, kad tos meilės iš pirmo žvilgsnio taip ir neišsirinkai, o pasilikai su tuo, kuris tave pasirinko, ne tu pats. Protas sakė likti, o širdis, jausmai tempia į kitą pusę“, – tikino aiškiaregė.

Žmonės guodžiasi, kad sprandas skauda, o tai reiškia, kad daugybė mūsų daro ne savo darbus, per daug rūpesčių pečius slegia.

Pasak būrėjos, jei žmogų kankina stuburo skausmai, priežasčių reikia ieškoti šeimoje. Galbūt šeimą ištiko krizė.

„Kartą pas mane atvažiavo artrito kamuojama mama su dukra. Iš karto jų paklausiau, kodėl abi neatleidžia tėvukui? Moterys tik susižvalgė ir palingavo galvomis, esą tėvas jau seniai kapuose, o motina jį iki dabar keikia. Po kelių mėnesių apsilankė dukra, džiaugėsi sveikomis rankomis ir prasitarė, kad ji tėčiui atleido, o mama – vis dar ne“, – pasakojo aiškiaregė.

Pažino „Ekstrasensų mūšiuose“

R.Šakinienė prisipažino, kad atsimena beveik visų jos namuose apsilankiusių žmonių likimus.

„Kai viena televizija organizavo ekstrasensų mūšį, aš nebūčiau galėjusi jame dalyvauti. Jau žinojau televizijoje atsakymų ieškojusių žmonių likimus, jie visi buvo pas mane apsilankę“, – tikino R.Šakinienė.

Moteris juokėsi prisiminusi, kad buvo ir tokių, kurie mėgino slėpti išvaizdą ir pas ją antrąkart atvyko pasikeitę, taip galbūt tikėdamiesi išgirsti kitą įvykių aiškinimo seką. Tačiau moteris tikino, kad likimo linijos tos pačios išlieka.

„Karmą suvokiame kaip idėją – tarp priežasties ir pasekmės yra tiesioginis ryšys. Taigi galime sakyti, kad karma reiškiasi tuomet, kai koks nors veiksmas atliekamas netobulai. Tačiau sulig kiekvienu išbandymu žmogus privalo siekti tobulumo. Patyrę nesėkmę, turime ištaisyti klaidas“, – kalbėjo R.Šakinienė.

Aiškiaregės manymu, daugybė žmonių skiria daug jėgų visai jiems nereikalingiems dalykams.

„Kad ir kokie būtų artėjantys metai kiekvienam mūsų, turime skatinti prisiimti atsakomybę už gyvenimą“, – teigė R.Šakinienė.