Vietoj "Pajūrio medienos" – gyvenvietė


2008-12-11
Kristina Paukštytė
Vietoj

Įsivyravęs sąstingis nekilnojamojo turto rinkoje gąsdina ne visus. Kai kurie investuotojai be baimės žvelgia į ateitį ir planuoja naują gyvenamųjų namų kvartalą.

Danės upės slėnyje, penkiolikos hektarų ploto teritorijoje, kur šiuo metu įsikūrusi bendrovė "Pajūrio mediena", po kelerių metų turėtų prasidėti naujos gyvenvietės statybų darbai. Pasak šią teritoriją projektuojančios bendrovės "Progresyvūs projektai" direktorės architektės Danutės Zubavičienės, čia 300 tūkst. kv. m teritorijoje planuojama pastatyti daugiaaukščių ir mažaaukščių namų kompleksą, kuriuose galėtų įsikurti apie 10 tūkst. gyventojų. Greta esančioje teritorijoje, kurioje yra nebeveikianti "Klaipėdos medienos" katilinė, sujungus du sklypus ketinama statyti daugiaaukštį biurų pastatą ir prekybos centrą. Atsižvelgiant į galiojančius teritorijų planavimo dokumentus, preliminarus pastatų aukštis galėtų būti nuo 20 iki 100 metrų.

Pasak D.Zubavičienės, nors šiuo metu visi stengiasi suplanuotų nekilnojamojo turto objektų ar kvartalų įgyvendinimo atsisakyti, to daryti nereikėtų.

"Šiuo metu kaip tik palankus metas kažką pradėti, nes kol paruošime visus projektus, gausime leidimus ir atliksime kitus formalumus, praeis ne vieneri metai, todėl jau ir rinka turėtų būti atsigavusi. Realūs statybos darbai šiame kvartale prasidės tikrai ne anksčiau kaip po trejų ketverių metų", – įsitikinusi D.Zubavičienė.

Bendrovės "Pajūrio mediena" direktorės Irenos Vitkevičienės teigimu, į šį gyvenamąjį kvartalą investuos Kanados verslininkai. Tačiau kiek konkrečiai jo įgyvendinimui prireiks pinigų – kol kas neaišku.

Nors kol kas vyksta tik projektavimo darbai, vystytojai jau įsivaizduoja, kaip viskas turėtų atrodyti. Planuojama statyti Lietuvoje dar neįprastus kompleksinius pastatus – keli aukštai būtų mediniai, kiti – iš įprastų namo statybai skirtų medžiagų. Tokio tipo pastatai, anot I.Vitkevičienės, itin populiarūs Kanadoje. Taip pat sugalvotas ir pavadinimas – šis miesto kvartalas galėtų vadintis "Auksinė Danės kilpa".