"Budulius" reikia griežtai bausti


2011-03-29
Klausas

Dėl valdžios apsileidimo Lietuvoje ir Klaipėdoje vyksta tylus karas prieš piliečius naudojant ginklą – šunis. Jie puola žmones, kaukia ir skalija kiemuose, neleidžia miegoti. Jie žaloja vaikus, kurie lieka neįgaliaisiais tiek fiziniu, tiek ir psichologiniu požiūriu.

Vien Klaipėdoje pernai nuo šunų įkandimų nukentėjo net 250 piliečių. O kur dar tie, kurie nesiregistravo gydymo įstaigose?

Veršio dydžio šunų išmatomis teršiama ir gamta, jau nekalbu apie kiemus, gatves ir ežerus. Ne sykį buvome liudininkai, kaip šunys tuštinosi tiesiai į ežerą ar upę arba prie pat vandens telkinio. Viskas po mažiausio lietučio suteka į vandenį. Vaikai ir žmones maudosi, užsikrečia įvairiausiomis ligomis, kurioms gydyti valstybė išleidžia milijonus.

Ir niekam tai neįdomu.

Vienareikšmiai dėl viso šito kalta valdžia. O reikėtų įvesti normalias baudas už šuns išmatų nesurinkimą – nuo 500 litų, už vedžiojimą ne tam skirtose vietose – nuo 500 litų, už triukšmą – nuo 1000 litų ir "į viršų". Už agresiją prieš žmogų ar šiaip kitą gyvūną – nuo 4 tūkst. litų. Pusę tos sumos reikėtų skirti tam, kas surado ir užfiksavo šiuos nusikaltimus. Taip per pusmetį neliktų jokių problemų. "Buduliai" supranta tik jėgą, o normalūs žmonės ir dabar surenka savo augintinių išmatas, dresuoja, kad šunys nekauktų ir neskalytų, nemaitina valkataujančių keturkojų. Tik "buduliai" ir degradavę apsileidėliai šitaip kankina kaimynus, aplinkinius gyventojus. Tokius "budulius" reikia bausti, bausti ir dar kartą bausti.